Social

Fără telefoane în școli. Profesorii au voie să confiște telefoanele mobile ale elevilor

schedule 20 aug. 2023, 14:46

Fără telefoane în școli. Profesorii au voie să confiște telefoanele mobile ale elevilor
Ground Picture/Shutterstock

Schimbare de situație pentru elevi, începând din noul an școlar. Aceștia nu vor mai avea voie cu telefoanele mobile la ore și în școli, iar profesorii vor putea să le confiște.

Fără telefoane mobile în școli

Noul an școlar vine cu legi noi, însă nu foarte îmbucurătoare pentru elevi. Începând din această toamnă, elevii nu vor mai avea voie să folosească telefoanele mobile în școli. Dacă până acum, folosirea telefoanelor mobile era interzisă doar în timpul orelor, acum acestea sunt interzise în școli, în afară zonele specificate în regulamentul intern.

De asemenea, elevii nu vor mai avea voie să folosească telefoanele mobile nici în timpul activităților școlare care au loc în afara unității de învățământ. În cazul în care elevii nu se vor supune noilor reguli, profesorii au voie să le confiște telefoanele dacă acestea sunt folosite oriunde altundeva. Potrivit noii legi, telefoanele vor fi predate elevilor sau părinților, după caz.

În lege însă nu este specificat și cazul în care un elev refuză să predea telefonul mobil cadrului didactic și nici situațiile în care profesorul va preda telefonul înapoi la sfârșitul orei sau al zilei.

În prezent, legea privind interdicția telefoanelor mobile în școli nu era trecută în legea educației, ci doar în regulamentul cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. De asemenea, nu era specificat nici faptul că profesorii pot confisca telefoanele mobile dacă elevul încalcă regula.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---