Social

Tinerii sub 16 ani vor avea nevoie de acordul părinților pentru accesul pe Facebook, Instagram sau Tik-Tok

schedule 03 oct. 2023, 15:23

Tinerii sub 16 ani vor avea nevoie de acordul părinților pentru accesul pe Facebook, Instagram sau Tik-Tok
De la Rawpixel.com/Shutterstock

Potrivit unui proiect de lege propus de o senatoare PNL, tinerii sub 16 ani vor avea nevoie de acordul părinților pentru a accesa rețelele de socializare.

Proiect de lege pentru accesul tinerilor sub 16 ani pe rețelele de socializare

Senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, a venit cu un proiect de lege care presupune ca accesul tinerilor sub 16 ani pe rețelele de socializare precum Facebook, Tik-Tok sau Instagram să se facă doar cu acordul părinților. Inițiatoarea proiectului spune că inițiativa a fost creată cu scopul de a crește siguranța copiilor în mediul online.

Rețelele de socializare au devenit ca un drog pentru adolescenții de astăzi. Aceștia pot petrece ore în șir, zile la rând în telefoane și tablete navigând pe Facebook, Tik-Tok sau Instagram. Însă aceste platforme online nu sunt atât de sigure pe cât ne-am dori.

Pe parcursul anilor, tot mai mulți tineri cad în plasa escrocilor. Aceștia oferă datele personale, transferă bani necunoscuților fără a realiza sau mai rău, adolescentele cad în plasa bărbaților care profită de naivitatea acestora. Senatoarea Nicoleta Pauliuc a venit cu un proiect care pune pe primul loc siguranța tinerilor în mediul online.

Urmează ca senatoarea să poarte discuţii cu societatea civilă cu privire la acest proiect de lege, cu părinţi, copii, miniştri, dar şi cu cei de la ANCOM pentru a stabili cum poate fi implementat acest proiect. 99% dintre copiii din România au conturi pe reţelele sociale. Totodată, adolescenții au acces la conţinut neadecvat şi pot cădea ușor în diverse capcane.

Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite deja au introdusă o astfel de lege. Proiectul ar putea fi depus după dezbatere până la jumătatea anului 2024 şi de asemenea, senatoarea se gândeşte şi la sancţiuni pentru rețelele care nu vor respecta aceste prevederi.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---