Externe Social

Echipa de salvare în caz de cutremur din Germania părăsește Turcia

schedule 13 feb. 2023, 14:09

Echipa de salvare în caz de cutremur din Germania părăsește Turcia
murat photographer / Shutterstock

Echipa internaţională de căutare şi salvare a Germaniei (ISAR) a anunțat că misiunea sa în regiunea afectată de cutremur din Turcia s-a încheiat și urmează să se întoarcă acasă luni.

Germania își retrage echipele de salvare din Turcia

Echipa internațională de căutare și salvare a Germaniei (ISAR) a anunțat că misiunea sa în Turcia a luat sfârșit și urmează să se întoarcă din Kirikhan, din partea de nord-est a provinciei turcești Hatay, în Germania.

"Nu îi vom uita pe oamenii din zona dezastrului", a afirmat ISAR în declarație.

Totodată, ISAR a menționat că la moment analizează în cadrul căror proiecte mai pot acționa pentru a putea fi de folos și pentru a salva oamenii care se află în situații critice.

"Examinăm acum la ce proiecte putem ajuta foarte repede și în mod durabil", a adăugat acesta.

ISAR a salvat o bătrânică în vârstă de 88 de ani

Marțea trecută, Germania a trimis 50 de experți de recuperare în Turcia, pentru ca a aceștia să localizeze și să contribuie la salvarea victimelor în urma cutremurelor devastatoare care a avut loc luni dimineața în mai multe zone din Turcia și Siria.

Sâmbătă, Agenția Federală Germană pentru Ajutor Tehnic a transmis că echipele germane de salvare și-au întrerupt activitatea de căutare și salvare după ce au apărut mai multe probleme de securitate în regiunea Hatay, zona în care acționau.

Potrivit unei declarații separate, duminică, ISAR a declarat că echipa a reușit să salveze viața unei femei în vârstă de 88 de ani care a rămas prinsă sub dărâmăturile unei case prăbușite din Kirikhan. În timpul căutărilor de salvare, echipele de salvatori au auzit o voce și au au intervenit de urgență.

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria s-au ridicat la peste 34.000 de morți în doar șapte zile de la tragicul eveniment. Autoritățile sunt de părere că cifrele vor crește și mai mult cu fiecare zi. Între timp, șefa Comisiei Uniunii Europene a promis un sprijin suplimentar pentru Turcia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---