Marea poveste de dragoste dintre Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu "nu mi-a plăcut deloc de ea"

schedule 01 iul. 2024, 13:17

Marea poveste de dragoste dintre Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu "nu mi-a plăcut deloc de ea"
Sursa: Youtube

Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai iubite și respectate actrițe ale teatrului și filmului românesc, ne-a părăsit in data de 30 Iunie 2024, la vârsta de 87 de ani, lăsând în urmă o moștenire artistică de neegalat și o mare durere în inimile celor care au admirat-o. Actrița se afla internată în spital în ultimele zile ale vieții sale, iar vestea tragică a fost anunțată de colega și prietena sa, Alexandra Velniciuc, care a exprimat recunoștința și respectul față de contribuția sa inestimabilă la arta teatrală.

Ileana Stana Ionescu s-a retras din viața publică în urmă cu cinci ani, după o carieră remarcabilă de șase decenii în teatru. La momentul retragerii, actrița a subliniat importanța de a se retrage cu demnitate, dorindu-și ca publicul să își amintească de ea în zilele de glorie, nu îmbătrânită și chinuită de gânduri. Într-un interviu acordat publicației Cancan.ro, Ileana Stana Ionescu declara: „Vine o vreme când trebuie să știi să te retragi, să faci definitiv un pas în spate pentru ca publicul să-și amintească de tine în zilele cele bune, nu îmbătrânit și chinuit de gânduri. La 87 de ani, nu prea mai ai ce să dovedești celor din jur sau ție însăți!”

În ultimele zile, soțul său, actorul Andrei Ionescu, a confirmat că actrița a fost internată din cauza stării de sănătate deteriorate. „Ileana s-a simțit extrem de slăbită și am sunat la salvare, să vină să vadă ce are. După un consult medical, cei de pe Salvare ne-au spus și ne-au recomandat că cel mai bine este să meargă la spital, să se interneze, pentru a o întări puțin”, a explicat soțul ei.

Născută pe 14 septembrie 1936, la Brad, județul Hunedoara, Ileana Stana Ionescu a avut o viață marcată de pasiunea pentru teatru și film. După ce a urmat școala primară și liceul în Drobeta Turnu Severin, ea a plecat să lucreze la Reșița, unde și-a descoperit dragostea pentru teatru. Debutul său a avut loc în 1955, la Teatrul de Stat din Reșița, cu rolul Agnes în „Școala femeilor” de Moliere. Patru ani mai târziu, s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, unde a continuat să încânte publicul cu interpretările sale. De-a lungul carierei sale, Ileana Stana Ionescu a jucat în numeroase filme care au rămas în memoria colectivă a cinefililor români. Printre cele mai cunoscute producții se numără „Cuibul cu viespi”, „Cucoana Chirița”, „Secretul lui Bachus”, „Păcală”, „Dumbrava minunată”, „Chirița în Iași”, „Alo, aterizează străbunica!”, „Zidul” și „Păcală se întoarce”.

Cand vine vorba de iubire, la început, Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu au fost doar prieteni, însă dragostea pentru teatru i-a unit. „Să vă spun sincer, prima oară când am văzut-o, nu mi-a plăcut deloc de ea. Apoi, încet-încet, ne-am împrietenit și, după multă vreme, ne-am și îndrăgostit. Pot spune că dragostea durează toată viață, în ceea ce ne privește. La noi, iubirea a durat pentru că am fost foarte legați prin această profesie. Fiind actori, am devenit inseparabili, am făcut o echipă grozavă și acasă, și pe scenă. Eu sunt mai calm, ea se agită mai mult, ne completăm reciproc”, a declarat Andrei Ionescu, pentru playtech.ro. „Soțul meu a fost tot timpul sprijinul și dragostea mea. Pentru mine, soțul meu a fost 'păpușa pământului', a fost cea mai importantă creatură care a existat vreodată în viața mea. Asta e tot ce-i pot să-i spun”, spunea Ileana Stana Ionescu, într-un interviu.

Ileana Stana Ionescu va rămâne pentru totdeauna în inimile celor care au avut privilegiul de a o vedea pe scenă sau pe ecran. Talentul său inegalabil, dăruirea și profesionalismul au transformat-o într-o adevărată legendă a teatrului și filmului românesc. Moștenirea sa artistică continuă să inspire generații de actori și să aducă bucurie publicului larg. Așa cum a dorit, Ileana Stana Ionescu va fi amintită în vremurile sale glorioase, ca un simbol al artei teatrale și cinematografice românești.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9772 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6089 RON
0.01750
GBP
GBP: 5.877 RON
-0.00190
HUF
HUF: 1.2647 RON
-0.00510
BGN
BGN: 2.5448 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1179 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---