Social

Două tramvaie s-au ciocnit frontal în București. Vatmanii și un călător au fost răniți

schedule 24 dec. 2023, 10:32

Două tramvaie s-au ciocnit frontal în București. Vatmanii și un călător au fost răniți
Foto: Captura video Observatornews.ro

Două tramvaie s-au ciocnit frontal, în această dimineață, după ce unul dintre acestea a deraiat la intersecția Ștefan cel Mare, în zona Lizeanu. În urma impactului, cei doi vatmani și un pasager au fost răniți. 

Accidentul a avut loc în jurul orei 7 dimineaţa, pe Bulevardul Ştefan cel Mare. Unul dintre tramvaie a deraiat şi s-a ciocnit frontal cu celălalt.

„Astăzi, 24 decembrie a.c, în jurul orei 05:50, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la un accident de circulație care a avut loc la intersecția dintre șos. Ștefan cel Mare și str. Lizeanu. 
Din informațiile preliminare s-au stabilit următoarele: Conducătorul tramvaiului liniei 1 care circula pe șos. Ștefan cel Mare dinspre str. Vasile Lascăr a intrat în coliziune cu tramvaiul liniei 5 care se deplasa pe șos. Ștefan cel Mare dinspre Piața Obor în momentul în care acesta din urmă a efectuat virajul la stânga.
În urma accidentului de circulație a rezultat rănirea ambilor conducători de tramvaie și a unui călător, care au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii de tramvaie au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0. În continuare efectuează cercetări pentru determinarea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație.
Pe durata efectuării cercetării la fața locului circulația tramvaielor pe ambele sensuri de deplasare ale șoselei Ștefan cel Mare a fost restricționată", au transmis poliţiştii.

Cei doi vatmani, dar și un pasager au fost transportați de urgență la o unitate medicală. Cele două tramvaie implicate sunt 1 și 5, care au fost grav avariate. 

Circulația tramvaielor de pe toate sensurile de mers din intersecția Ștefan cel Mare a fost blocată, iar șoferii care au avut de mers înspre zona Lizeanu au trebuit să găsească o altă rută.

Accidentul a avut loc între un tramvai vechi și unul cumpărat acum un an, de către Primăria Capitalei. Polițiștii trebuie să stabilească acum cu exactitate cum s-a petrecut totul. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---