Social

Două artere cunoscute din Capitală devin drum cu sens unic. Autobuzele STB vor circula în sens invers

schedule 10 aug. 2023, 10:23

Două artere cunoscute din Capitală devin drum cu sens unic. Autobuzele STB vor circula în sens invers
LCV / Shutterstock

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că două artere cunoscute din București se transformă în drumuri cu sens unic, începând din data de 14 august.

Două artere din Capitală devin drum cu sens unic

Calea Floreasca și str. Radu Beller vor deveni străzi cu sens unic, începând de luni, 14 august, ora 9.00, a anunțat Nicușor Dan. Edilul a transmis că artera Calea Floreasca devine sens unic de circulație pe direcția Șoseaua Ștefan cel Mare către intersecția Calea Floreasca cu strada Ceaikovski.

Autobuzele STB vor putea circula în continuare pe banda specială pentru transportul în comun dinspre Str. Ceaikovski spre Șoseaua Ștefan cel Mare. Pe același sens va fi și pista pentru biciclete.

A doua arteră, strada Radu Beller, va deveni sens unic dinspre Bd. Mircea Eliade spre Piața Dorobanți. Autobuzele STB vor circula pe banda specială de la Piața Dorobanți către Bd. Mircea Eliade. Pe același sens vor circula și bicicletele, pe pista special creată.

"Pentru implementarea noilor reglementări de trafic, Administrația Străzilor București a executat lucrări de frezare, asfaltare, creare de benzi unice pentru autobuz, trasare a marcajelor rutiere corespunzătoare și a locurilor de parcare, a covoarelor verzi pentru pistele de biciclete și a amplasat semnele de circulație specifice", scrie primarul Capitalei.

Trustul de Clădiri Metropolitane vor efectua în aceste zile lucrări de decopertare, asfaltare și accesibilizare a trecerilor de pietoni pentru persoanele cu dizabilități pe Strada Polonă. După finalizarea acestor lucrări, Administrația Străzilor București va instala și stâlpi anti-parcare pe această stradă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---