Social

Astăzi are loc procesiunea „Calea Sfinților” cu moaștele Sf. Dimitrie cel Nou 2023. Circulaţia în centrul Capitalei, restricţionată: ce rute trebuie să ocolească șoferii

schedule 24 oct. 2023, 09:37

Astăzi are loc procesiunea „Calea Sfinților” cu moaștele Sf. Dimitrie cel Nou 2023. Circulaţia în centrul Capitalei, restricţionată: ce rute trebuie să ocolească șoferii
Foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Astăzi, în București, va avea loc procesiunea „Calea Sfinților” cu sfintele moaște ale Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, dar și ale Sfinților Constantin și Elena și ale Sfântului Nectarie, motiv pentru care circulația în centrul Capitalei va fi restricționată timp de o oră. Iată ce rute trebuie să ocolească șoferii. 

La București va avea loc procesiunea „Calea Sfinţilor", parte a manifestărilor dedicate Sf. Dimitrie cel Nou

Oameni din toate zonele țării au început să vină încă de noaptea trecută şi se află la rând. Urmează să treacă pe la racla cu moaşte. Enoriașii care își pun bazele în sfânt au venit să se roage, au flori în mână și lumânări, iar mulți dintre ei sunt de părere că acesta este modul în care vor să își exprime cel mai bine credința. 

Tot astăzi va fi adusă, din Grecia, şi mâna dreapta a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, care este prăznuit la data de 26 octombrie.

Este pentru prima dată când cei doi sfinţi cu numele Dimitrie se „întâlnesc" în cadrul pelerinajului organizat la Catedrala Patriarhală, care a început sâmbătă şi se va încheia duminică.

Pelerinajul va dura 9 zile și nu se va mai crea o aglomerație mare în acest an. De la ora 12 vor începe procesiunile, care vor dura o oră, timp în care circulația în centrul Capitalei va fi restricționată. 

Ce rute trebuie să ocolească șoferii

Este vorba despre două procesiuni. Primul traseu va începe la Catedrala Patriarhiei spre strada Patriarhiei către Bulevardul Regina Maria, iar cel de-al doilea va porni de la Biserica Sfântul Spiridon-Nou spre strada Șerban Vodă, cu finalul pe aleea Dealul Mitropoliei. 

Circulația rutieră va fi restricționată pe aceste artere, cât și pe străzile adiacente. Începând de miercuri, 25 octombrie, și până duminică, pe 29 octombrie, următoarele activități religioase nu vor mai întrerupe traficul în București. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---