Social

Pelerinaj în Capitală la moaștele Sfinților Pantelimon și Nectarie

schedule 27 iul. 2023, 12:17

Pelerinaj în Capitală la moaștele Sfinților Pantelimon și Nectarie
Antena 3/Youtube

Sute de credincioși din toate colțurile țării au venit în București în aceste zile pentru a se închina la moaştele Sfântului Nectarie şi Sfântului Pantelimon. Acestea au fost aduse la Parohia Sfântului Pantelimon. Credincioșii au veni cu flori, icoane și candele.

Pelerinaj la moaștele Sfinților Nectarie și Pantelimon

Sute de credincioșii din întreaga țară vin în București pentru a participa la pelerinajul moaștelor Sfinților Nectarie și Pantelimon. Moaștele au fost aduse la Parohia Sfântul Pantelimon din București, iar oamenii stau în rând pentru a se închina.

Sfântul Pantelimon este unul dintre cei mai iubiți sfinți tămăduitori. Acesta este cunoscut și sub numele de ”doctor fără de arginți”, deoarece darul vindecărilor sale nu poate avea preț, spun credincioșii.

Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor, dar este și un tămăduitor al bolnavilor. Mai mult spitale din țară și așezăminte poartă numele acestui sfânt.

Credincioșii spun că Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina a trăit asemenea unui înger, a iubit rugăciunea, postul și smerenia. În zilele noastre, enoriașii merg pentru a se ruga la moaștele sfântului pentru a-i feri de bolile grave.

Sfântul Pantelimon este sărbătorit pe data de 27 iulie, iar Sfântul Nectarie este prăznuit la data de 9 noiembrie. Se spune că în aceste zile de sărbătoare oamenii nu trebuie să meargă să muncească la câmp sau să facă alte treburi ale gospodăriei. În schimb, credincioșii sunt îndemnați să meargă la biserică, să se roage și să facă fapte bune.

În fiecare an, credincioșii vin să se închine celor doi sfinți și sunt gata să stea în rând ore în șir pentru a ajunge la moaștele sfinților.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---