Locale

Descoperirea unei rețele de falsificare a fișelor medicale pentru permise auto în București

schedule 23 feb. 2024, 10:12

Descoperirea unei rețele de falsificare a fișelor medicale pentru permise auto în București
Foto: WorldFacts/Youtube.com
Procurorii din București au descoperit o rețea care vindea fișe medicale false pentru permise auto, inițiind acțiuni penale împotriva implicatilor.

Procurorii din București au dezvăluit existența unei rețele ce oferea fișe medicale false pentru cei care doreau să obțină sau să își reînnoiască permisul de conducere. În urma unei investigații ample, autoritățile au efectuat 12 percheziții și au demarat acțiuni penale împotriva a opt persoane și a unei clinici medicale implicate în acest caz.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul București, grupul infracțional organizat a fost activ în perioada 16 august 2023 - 18 ianuarie 2024 și se ocupă cu falsificarea semnăturilor medicilor pe fișele medicale necesare pentru categoriile I și II ale permiselor auto. Aceste documente erau eliberate cu mențiunea "apt", fără ca beneficiarii să fie supuși vreunui control medical efectiv.

Ancheta a relevat că fișele medicale erau contrafăcute prin imitarea semnăturilor medicilor autorizați, creând astfel o aparență de legalitate a procesului de examinare clinică. Cinci dintre suspecți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar alți trei au primit măsura arestului la domiciliu. De asemenea, clinica implicată în scandal a primit interdicția de a desfășura activități pentru o perioadă de 60 de zile, ca măsură preventivă.

Această descoperire subliniază riscurile la care sunt expuși participanții la trafic atunci când șoferi neevaluați medical sunt declarați apti pentru conducere. Autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili întreaga amploare a infracțiunilor și pentru a asigura respectarea legii în procesul de obținere a permiselor auto.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---