Social

Un bărbat din Brașov a promovat pe internet cum se confecționează bombele. Individul a fost arestat

schedule 18 nov. 2023, 17:41

Un bărbat din Brașov a promovat pe internet cum se confecționează bombele. Individul a fost arestat
Andrey Mihaylov/Shutterstock

Isprava unui bărbat din Brașov l-a costat libertatea. Acesta a distribuit pe internet instrucțiuni despre cum se confecționează o bombă. Bărbatul a fost arestat și este cercetat pentru instigare la acte de terorism.

Bărbat din Brașov, cercetat pentru instigare la acte de terorism

Un bărbat din Brașov a fost arestat și este cercetat pentru instigare la acte de terorism după ce a publicat și a promovat pe internet instrucțiuni pentru confecționarea bombelor.

Acesta a fost reținut pentru 30 de zile, în urma unei anchete a polițiștilor și a procurorilor DIICOT.

"Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2023, bărbatul bănuit și-ar fi creat un cont pe o platformă de socializare prin intermediul căruia, în mod repetat, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi adus elogii unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu și unor lideri ai acestora, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism.
De asemenea, în aceeaşi perioadă, folosind sisteme informatice, ar fi accesat, în mod repetat, de pe același cont, materiale de propagandă teroristă şi ar fi deţinut, fără drept, astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare pe care l-ar fi parcurs.
Totodată, bărbatul ar fi accesat şi distribuit în mediul online, pe aceeaşi reţea socială, un material care conține instrucţiuni cu privire la fabricarea sau folosirea de explozivi, arme de foc sau orice alte arme, substanţe nocive sau periculoase ori cu privire la tehnici sau metode specifice de săvârşire sau sprijinire a săvârşirii unor acte de terorism”, arată DIICOT.

Pe data de 15 noiembrie 2023, oamenii legii au efectuat o percheziție la locuința bărbatului, unde au descoperit și ridicat sistemele informatice, care ar fi fost utilizate la săvârşirea infracţiunilor.

De asemenea, procurorii DIICOT au dispus reținerea bărbatului din județul Brașov pentru 24 de ore.

La data de 16 noiembrie 2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9729 RON
-0.00130
USD
USD: 4.5749 RON
-0.01040
GBP
GBP: 5.9082 RON
-0.00750
HUF
HUF: 1.274 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00070
CHF
CHF: 5.1357 RON
0.00480
Convertor valutar

Rezultat: ---