Locale

Dacian Cioloș a depus denunț la Parchetul General împotriva lui Marcel Ciolacu în cazul Roșia Montană

schedule 11 mar. 2024, 13:25

Dacian Cioloș a depus denunț la Parchetul General împotriva lui Marcel Ciolacu în cazul Roșia Montană
9news default
Dacian Cioloș a depus denunț împotriva PM Marcel Ciolacu pentru prejudicii aduse României în cazul Roșia Montană.

Europarlamentarul Dacian Cioloș a depus luni un denunț la Parchetul General împotriva prim-ministrului Marcel Ciolacu, acuzându-l de acțiuni care ar fi afectat interesele României în cazul Roșia Montană. Cioloș a afirmat că a luat această măsură pentru „răul pe care l-a făcut cu bună știință sau din prostie” și a subliniat că nu poate accepta ca un demnitar al statului român să pună în pericol interesele naționale.

Fostul premier tehnocrat a menționat că a fost „demonizat de mașinăria de comunicare și de propagandă a PSD și a lui Marcel Ciolacu”, ca urmare a depunerii dosarului de înregistrare a Roșiei Montane în Patrimoniul mondial UNESCO, un demers pe care îl consideră în avantajul țării. Acesta a contribuit, potrivit lui Cioloș, la câștigarea procesului intentat de România la Tribunalul de Arbitraj împotriva Roșia Montană Gold Corporation și Gabriel Resources.

Decizia Tribunalului Arbitral de la Washington a fost în favoarea României, respingând cererea de despăgubiri de aproximativ 6,7 miliarde de dolari formulată de Gabriel Resources. În plus, compania trebuie să suporte și cheltuielile de proces, estimate la peste 1,4 milioane de dolari.

În urma acestei victorii, prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că nu este corect ca cetățenii să fie penalizați pentru greșelile unor „antiromâni”, făcând referire indirectă și la Dacian Cioloș. Ciolacu a subliniat că guvernul său nu a permis ca interesele personale să primeze în detrimentul celor naționale.

Dacian Cioloș a anunțat că va oferi mai multe detalii despre conținutul denunțului în cadrul unei conferințe de presă programate pentru ora 12:00.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---