Social

Ce se întâmplă cu clienții ENEL care uită să transmită lunar indexul la curent

schedule 16 mai 2023, 11:17

Ce se întâmplă cu clienții ENEL care uită să transmită lunar indexul la curent
Andrey_Popov/Shutterstock

În fiecare lună, clienții ENEL sunt rugați să transmită indecșii la energia electrică pentru ca mai apoi aceștia să își facă un calcul propriu pentru a ține cont de cât au consumat, cât au de plătit și pentru a-și gestiona consumul pe viitor.

Cum pot transmite clienții ENEL indexul la curent

O mare parte dintre clienții ENEL uită sau nu transmit niciodată indexul, iar alții îl transmit doar ocazional. În marea majoritate a cazurilor aceștia uită de acest detaliu și lasă această responsabilitate pe seama angajaților ENEL.

Însă clienții Enel pot comunica indexul la curent prin apel telefonic sau prin intermediul aplicației. ENEL spune că este în avantajul clienților transmiterea indecșilor, deoarece îi ajută să știe cât urmează să achite pentru facturi și să își gestioneze consumul după nevoi.

„Citirea și transmiterea periodică a indexului la electricitate sau gaze naturale, în perioadele dedicate, te ajută să plătești exact cât consumi și să îți administrezi consumul, așa cum îți dorești, în funcție de nevoile tale.
Transmiterea indexului, denumită și “Autocitire” ne ajută pe noi, furnizorul tău, să emitem facturile periodic, pe baza consumului tău real”, transmite compania. 

ENEL spune că transmiterea indexului nu costă, nu este o procedură complicată și poate fi verificat ușor pe facturile pe care le emite compania.

”În plus, este un serviciu gratuit pentru toți clienții Enel, iar intervalul de transmitere periodică a indexului îl identifici ușor pe orice factură de-a ta”, mai menționează compania, pe site-ul propriu. 

Ce se întâmplă atunci când clienții nu transmit indexul la curent

Transmiterea indecșilor la curent nu este o obligațiune care atrage penalități în cazul în care nu este respectată, însă este o responsabilitate ce ține de fiecare client în parte. În cazul în care clientul a uitat sau pur și simplu nu transmite indexul, factura se va emite în urma convenției de consum încheiate între client și furnizor.

În urma acesteia, se estimează un consum a cantității de energie utilizate în ultima lună pe baza căreia furnizorul va factura consumul. Convenția de consum se aplică atât în cazul clienților casnici, dar și în cazul funcțiilor non-casnici și este partea integrantă din contractul cu furnizorul tău de energie electrică, mai transmite compania.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---