Esențial pentru viață, hormonul insulină reglează multe procese metabolice care oferă celulelor energia necesară. Înțelegerea insulinei, a ceea ce face insulina și a modului în care aceasta afectează organismul este importantă pentru sănătatea dumneavoastră.
Producția de insulină este reglată pe baza nivelului de zahăr din sânge și a altor hormoni din organism. La o persoană sănătoasă, producția și eliberarea de insulină este un proces strâns reglat, permițând organismului să-și echilibreze nevoile metabolice.
Insulina permite celulelor să absoarbă glucoza din sânge. Glucoza servește drept energie pentru aceste celule sau poate fi transformată în grăsime atunci când este necesar. Insulina afectează și alte procese metabolice, cum ar fi descompunerea grăsimilor sau proteinelor.
Citește și:
Farmaciile vor vinde antibiotice fără rețetă. Condițiile în care acestea vor fi eliberate
Din ce a putut face avere milionarul român de 32 de ani
Israelul a ucis un alt lider Hamas şi loveşte tunelurile şi ascunzătorile din Gaza
Cea mai frecventă problemă asociată cu insulina este diabetul. Diabetul apare atunci când organismul fie nu secretă suficientă insulină, fie atunci când organismul nu mai folosește eficient insulina pe care o secretă. Diabetul se împarte în două categorii:
Diabetul de tip 1 apare atunci când pancreasul nu poate produce suficientă insulină pentru a-și satisface propriile nevoi. Acest lucru se întâmplă de obicei la copii și, deși nu a fost găsită o cauză exactă, mulți consideră că este o boală autoimună.
Diabetul de tip 2 este asociat mai frecvent cu adulții și cu stilul de viață. Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 vor produce insulină, dar adesea nu este suficientă pentru nevoile organismului lor. De asemenea, pot avea dificultăți să folosească eficient insulina pe care o produc.
Citește și:
Magazine fără casieri la Auchan. Planul retailerului după această decizie
Gruparea Hezbollah a intrat în război cu Israel. Au fost trase tiruri de rachete din Liban
Ce plan are Israelul pentru a anihila Hamas. Războiul, împărțit în trei etape
Ce înseamnă rezistența la insulină
Persoanele cu rezistență la insulină au dezvoltat o toleranță la insulină, făcând hormonul mai puțin eficient. Ca urmare, este nevoie de mai multă insulină pentru a convinge celulele adipoase și musculare să preia glucoză, iar ficatul să o depoziteze în continuare.
Motivul pentru care o persoană nu răspunde corect la insulină este încă un mister. Dar există modalități de a face organismul mai receptiv la insulină, ceea ce poate ajuta la prevenirea sau întârzierea diabetului de tip 2 – sau poate ajuta pe cineva cu diabet zaharat de tip 1 să își gestioneze glicemia.
Citește continuarea pe Kudika.ro.