Lifestyle

Călătoriți des cu avionul? Iată la ce pericole este expus corpul în timpul unui zbor

schedule 17 feb. 2023, 09:41

Călătoriți des cu avionul? Iată la ce pericole este expus corpul în timpul unui zbor
De la Lukas Gojda/Shutterstock

Deși avionul este cel mai sigur mijloc de transport, conform unor statistici, multora le este frică să zboare, din tot felul de motive. De asemenea, sunt și foarte mulți care nu au nici cea mai mică idee la ce anume este expus corpul lor, în timpul unei simple călătorii cu avionul, fie ea și una de doar de trei ore. Pentru aceia, am pregătit o listă cu câteva riscuri la care este supus corpul nostru, în timpul unui zbor, de care ar trebui să ținem cont pentru o experiență cât mai plăcută.

La ce este expus corpul în timpul unei călătorii cu avionul

În timpul unui zbor, indiferent de durata acestuia, corpurile călătorilor sunt expuse la tot felul de pericole, mai mici sau mai mari, de care cei mai mulți nici măcar nu țin cont sau nu le cunosc. Pentru a avea parte de o călătorie plăcută și pentru a nu vă fi frică pe viitor, ar trebui să țineți cont de aceste aspecte:

Expunerea la răceală - având în vedere faptul că aproximativ jumătate din aerul cabine este recirculat, sistemul nostru imunitar poate fi mult mai sensibil, iar în felul acesta am putea răci destul de ușor. Cei care se pregătesc de un zbor lung cu avionul, trebuie să știe faptul că ar fi benefic pentru ei să respecte regulile de igienă și, de asemenea, să consume câteva vitamine înainte de zbor, pentru a evita situațiile neplăcute.

Oboseala- din cauza faptului că scade cantitatea de exigen din sânge, călătorii se pot simți amețiți, obosiți sau lipsiți de orice putere și, în același timp, pot avea dureri puternice de cap.

Deshidratarea - în timpul unui zbor de aproximativ trei ore, organismul ar putea pierde peste 1,5 litri de apă și, de asemeneam umiditatea scade și ea cu 4%, de aceea corpul se poate deshidrata foarte ușor. Este importantă consumarea lichidelor în timpul zborului.

Dureri și crampe, balonare și constipație - acestea sunt doar câteva dintre problemele pe care oricine le poate avea în timpul unei călătorii cu avionul. Având în vedere că aerul nu circulă normal, pot fi afectate sinsurile și urechile, dar toate acestea trec la scurt timp după aceea, deci nu ar trebui să vă faceți prea multe probleme în acest sens.

Pierderea gustului, a mirosului și a auzului - poate că nu sună tocmai plăcut, dar sunt multe persoane care își pierd auzul, gustul sau mirosul în timpul zborurilor lungi cu avionul.

Cele menționate mai sus sunt doar câteva situații prin care corpul oricui poate trece în timpul unui zbor cu avion și pe care, de cele mai multe ori, nu le putem evita, ci doar ar trebui să știm cu ce anume ne confruntăm, pentru a le ține cât de cât sub control și pentru a nu ne panica deloc.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---