Copilul de şapte luni din localitatea braşoveană Apaţa nu era eligibil pentru vaccinare, dar a luat virusul de la fratele de trei ani, pe care părinţii au refuzat să-l imunizeze.
Bebelușul a fost întâi internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Ulterior, pentru că starea i s-a agravat, a fost tranferat la Spitalul de Pediatrie, unde a și murit.
Numărul de cazuri creşte constant, așa că numai în ultima săptămână 155 de copii s-au infectat cu rujeolă în România. Cele mai multe cazuri sunt în judeţele Mureş, Giurgiu şi Braşov.
Numărul mare de cazuri de infectare a determinat Ministerul Sănătăţii să declare săptămâna trecută epidemie de rujeolă în ţara noastră. Principala măsură a fost să permită medicilor vaccinarea cu o doză suplimentară de vaccin ROR începând cu vârsta de 9 luni.
Citește și:
Bona angajată de Dani Oțil, cercetată penal
Cum se descurcă Anghel Damian în rolul de tătic. Ce schimbări au apărut în viața lui
Totuşi, rata de imunizare este foarte mică în România, de aproximativ 70%. Virusul nu-i afectează doar pe cei mici, ci și pe adulți.
Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România
Ministerul Sănătăţii a anunțat, pe 5 decembrie, că a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional. „Având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum şi numărul mare de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi, Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă”, a transmis Ministerul Sănătăţii.