Sănătate

Bebeluș de 7 luni, mort de rujeolă. Părinții refuzaseră să-l vaccineze pe fratele acestuia, de la care a luat virusul

schedule 13 dec. 2023, 08:34

Bebeluș de 7 luni, mort de rujeolă. Părinții refuzaseră să-l vaccineze pe fratele acestuia, de la care a luat virusul
Foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Epidemia de rujeolă face prima victimă în acest an în România. Un bebeluș de 7 luni din Brașov a murit, după ce starea i s-a agravat. Părinții săi refuzaseră să-l vaccineze pe fratele micuțului, de la care a luat virusul. 

Copilul de şapte luni din localitatea braşoveană Apaţa nu era eligibil pentru vaccinare, dar a luat virusul de la fratele de trei ani, pe care părinţii au refuzat să-l imunizeze.

Bebelușul a fost întâi internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Ulterior, pentru că starea i s-a agravat, a fost tranferat la Spitalul de Pediatrie, unde a și murit. 

Numărul de cazuri creşte constant, așa că numai în ultima săptămână 155 de copii s-au infectat cu rujeolă în România. Cele mai multe cazuri sunt în judeţele Mureş, Giurgiu şi Braşov.

Numărul mare de cazuri de infectare a determinat Ministerul Sănătăţii să declare săptămâna trecută epidemie de rujeolă în ţara noastră. Principala măsură a fost să permită medicilor vaccinarea cu o doză suplimentară de vaccin ROR începând cu vârsta de 9 luni. 

Totuşi, rata de imunizare este foarte mică în România, de aproximativ 70%. Virusul nu-i afectează doar pe cei mici, ci și pe adulți. 

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România

Ministerul Sănătăţii a anunțat, pe 5 decembrie, că a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional. „Având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum şi numărul mare de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi, Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---