Meteo

ANM: Trecem de la ger la temperaturi de primăvară. Vor fi peste 15 grade Celsius în sudul țării, la început de februarie

schedule 26 ian. 2024, 09:27

ANM: Trecem de la ger la temperaturi de primăvară. Vor fi peste 15 grade Celsius în sudul țării, la început de februarie
Foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 29 ianuarie - 26 februarie 2024. Spre finalul acestei luni, temperaturile vor crește de la o zi la alta, astfel că la începutul lui februarie vom avea o atmosferă de primăvară în majoritatea țării. 

ANM: Vremea 29 ianuarie - 26 februarie 2024. Trecem de la ger la temperaturi de primăvară

ANM a emis vineri prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Pe parcursul săptămânii viitoare, vremea va fi în general frumoasă, iar temperaturile se vor apropia de normalul perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 și 0 grade Celsius, cu cele mai scăzute în depresiuni. 

Spre finalul lunii în curs, regimul termic va fi în creștere de la o zi la alta, așa că la începutul lunii februarie vom avea o atmosferă de primăvară în majoritatea colțurilor țării. Prin sud, sud-vest și sud-est temperaturile vor trece de 12...15 grade Celsius. Evoluția termică va fi influențată de un transport de aer tropical dinspre vestul și sud-vestul Europei. 

Prognoza meteo 29 ianuarie - 5 februarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarptice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 5 - 12 februarie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarptice și local în cele vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 12 - 19 februarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în zonele montane, dar și ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 19 - 26 februarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații, estimate pentru acest interval, vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---