Angajații din Serviciul de Ambulanță cer să fie înnoite mașinile
Sindicaliștii susțin că au discutat despre acest aspect cu premierul și cu ministrul Sănătății, însă situația nu s-a mișcat din loc până în prezent.
Președintele Federației Naționale "Ambulanța", Gheorghe Chiș, afirmă că avertismentul a fost lansat încă din anul 2022, însă de atunci nu a existat nicio schimbare.
"Din păcate, nu s-a rezolvat nimic din noiembrie 2022, când noi am ieșit public în București, cu un miting de sensibilizare a guvernanților, când am spus că dacă nu se face nimic pentru Ambulanță în 2023, cel târziu în 2024, vom intra într-un blocaj tehnic.
Uitați, am ajuns în această situație! Din păcate, după un an de zile nu s-a întâmplat nimic. La nivel de IGSU, respectiv DSU, discuțiile privind procedurile de achiziție bat pasul pe loc. Nu se prevede nimic în cursul anului 2024 să intre vreo ambulanță nouă în curtea Serviciilor de Ambulanță, ceea ce ne îngrijorează.”, a declarat Gheorghe Chiș, președinte Federația Națională "Ambulanța".
Acesta a mai menționat că în săptămâna aceasta va avea o întâlnire cu ministrul Sănătății Rafila, iar în cealaltă cu premierul Marcel Ciolacu.
Citește și:
Ambulanțierii din toată țara au început greva după votul pentru noua lege a pensiilor
Explozie Călimănești: Constructorul nu avea voie să facă lucrări mai aproape de 20 m de conductă
Accidentul feroviar din Galați. O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite. Cauza accidentului
Astfel, în săptămâna care urmează vom avea o întâlnire cu ministrul Rafila, iar în cealaltă săptămână cu domnul premier.
Ne adâncim, din zi în zi, tot mai mult într-o criză tehnică. Ambulanțele intră în service în timpul serviciului, rămân cu pacienții pe traseu. Nu avem ambulanțe suficiente.
Pacientul are așteptări de la noi și este normal, dar trebuie să ne înțeleagă că nu este vina noastră", a spus Gheorghe Chiș, președinte Federația Națională "Ambulanța".