Social

Mii de proiectile neexplodate, identificate la Buzău. Cel mai mare depozit de muniție subteran descoperit în ultimii ani

schedule 17 ian. 2024, 07:46

Mii de proiectile neexplodate, identificate la Buzău. Cel mai mare depozit de muniție subteran descoperit în ultimii ani
ISU Buzau/Facebook

Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău au identificat cel mai mare depozit subteran de proiectile neexplodate din ultimii ani.

Cel mai mare depozit de muniție neexplodată din ultimii ani, depistat la Buzău

Echipajul pirotehnic al ISU Buzău a descoperit 3.487 de proiectile şi dispozitive explozive pe un teren din municipiul Râmnicu Sărat. Acesta este cel mai mare depozit subteran de proiectile neexplodate din ultimii ani de pe raza județului.

"În această dimineață, în timp ce efectuau lucrări de excavare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, angajații unei societăți au descoperit ceea ce păreau a fi proiectile îngropate provenite, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial.
Lucrările s-au oprit iar muncitorii au apelat serviciul unic de urgență 112. Sosiți la fața locului, pirotehniștii buzoieni au demarat în siguranță procedurile de asanare a terenului, identificând pe parcursul a patru ore un număr impresionant de proiectile și dispozitive explozive. 
Pe timpul cercetării amănunțite a zonei, specialiștii au identificat 3487 obiecte de muniție, fiind vorba de cel mai mare depozit de muniție subteran identificat în ultimii ani pe raza județului Buzău.
Ulterior întocmirii documentelor la fața locului, echipajul pirotehnic al inspectoratului a transportat muniția în condiții de siguranță la depozitul special destinat unde va rămâne până la executarea procedurilor de distrugere", transmite ISU Buzău, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Starea de coroziune a muniției este avansată, însă muniția a rămas neexplodată din timpul conflictelor militare. Acestea pot fi încă active, iar manevrate necorespunzător, acestea pot duce la adevărate catastrofe.

Persoanele care descoperă elemente de muniţie neexplodate sunt obligați să sune la numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
0.00020
USD
USD: 4.6109 RON
0.00470
GBP
GBP: 5.7827 RON
-0.00080
HUF
HUF: 1.2877 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5443 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0812 RON
0.00800
Convertor valutar

Rezultat: ---