Social

Reguli noi pentru sălile de jocuri de noroc. Păcănelele ar putea să dispară definitiv din unele locuri

schedule 22 mar. 2023, 08:55

Reguli noi pentru sălile de jocuri de noroc. Păcănelele ar putea să dispară definitiv din unele locuri
Foto: Virrage Images/Shutterstock.com

Sălile de jocuri de noroc ar putea fi interzise în unele zone, iar din unele locuri păcănelele ar putea să dispară definitiv, arată un proiect de lege, inițiat de un deputat USR. 

Proiect de lege: reguli noi pentru sălile de jocuri de noroc

Proiectul prevede ca sălile de jocuri de noroc să fie interzise în localitățile mici, cu precădere în mediul rural, acolo unde sunt mai puțin de 5.000 de locuitori. 

În localitățile mari, proiectul prevede ca distanța dintre aceste săli de jocuri să fie de cel puțin 300 de metri. Totodată, vor fi interzise în cartierele rezidențiale sau la parterul blocurilor.

Inițiatorii proiectului sunt de părere că suntem în fața unui fenomen care ia amploare și avem consecințe pe termen lung. În Cehia, jocurile de noroc sunt complet interzise, iar în Germania distanța dintre săli este mai mare de 500 de metri, în timp ce în Spania sunt interzise în zone considerate vulnerabile. 

„Avem un stat slab care i-a lăsat pe cei mai vulnerabili dintre noi în mâinile lacome ale operatorilor de jocuri de noroc. Din cauza asta avem, pe de o parte, zeci de mii de victime, de oameni dependenți, ruinați și în prag de suicid, în special în zonele mai sărace, rurale.
De cealaltă parte, avem operatori economici care fac profituri de miliarde de lei, care s-au extins până și în cele mai uitate sate din țară și care au deschis săli de jocuri în lanț, la fiecare parter de bloc, în mediul urban.
Trebuie să facem sălile de jocuri de noroc mai puțin accesibile, trebuie să le scoatem din zonele rurale, de la parterul blocurilor, din mentalul colectiv.
Avem nevoie de un proiect legislativ care să limiteze accesul la sălile de jocuri de noroc, urgent. Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”, declară deputatul USR Tudor Pop.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---