Papa Francisc abordează umorul și inteligența artificială în cadrul întâlnirilor cu actori și la summitul G7

20 iun. 2024, 15:39
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Papa Francisc discută despre rolul comediei și supravegherea AI la evenimente recente, întâlnindu-se și cu lideri mondiali.

Papa Francisc a avut o serie de apariții semnificative în ultima perioadă, participând atât la un eveniment cu actori de comedie, cât și la summitul G7 din Italia. În cadrul întâlnirii cu actorii, suveranul pontif a fost întrebat dacă „se poate râde de Dumnezeu”, la care a răspuns afirmativ, cu condiția de a nu ofensa sentimentele religioase ale credincioșilor. Papa a subliniat importanța comediei în societate, menționând că aceasta are puterea de a aduce zâmbete și de a ajuta oamenii să depășească dificultățile cotidiene.

În cadrul summitului G7, desfășurat în Apulia, Papa Francisc a vorbit despre provocările și oportunitățile aduse de inteligența artificială (AI). Suveranul pontif a avertizat asupra necesității unei supravegheri atente a AI pentru a proteja viața și demnitatea umană, subliniind că oamenii nu ar trebui să-și piardă controlul asupra deciziilor care le privesc viața. Papa a recunoscut potențialul pozitiv al AI, dar a atras atenția asupra riscului de a crește inegalitățile între națiuni și clase sociale.

Papa Francisc a avut, de asemenea, întâlniri bilaterale cu lideri mondiali precum președintele francez Emmanuel Macron, președintele american Joe Biden și președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Suveranul pontif urmează să revină la Vatican în cursul serii.



Citeste si