Marcel Boloş: „Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră”

04 aug. 2023, 07:28
Digi 24 HD/Youtube
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susține că reducerea cheltuielilor publice nu trebuie tratată drept o măsură austeră sau o restricţie asupra dezvoltării, ci ca o strategie necesară pentru a asigura o creştere economică durabilă şi pentru a oferi oportunităţi de dezvoltare.

Marcel Boloș, despre reducerea cheltuielilor publice

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, s-a întâlnit joi cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR).

Boloș susține că Guvernul României trebuie să gestioneze cu grijă resursele publice pentru a promova o creștere economică.

"Guvernul României trebuie, mai mult decât oricând, să gestioneze cu grijă resursele publice şi să asigure utilizarea lor eficientă. Este o prioritate esenţială pentru a asigura sustenabilitatea fiscală şi pentru a promova o creştere economică sănătoasă.", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întâlnirii sale cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), ministrul a vorbit despre aceste idei.

„Am împărtăşit această viziune astăzi (joi, n.r.) cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), mai ales că domnul Ilie Bolojan ştie poate cel mai bine cum trebuie să arate ponderea cheltuieli de funcţionare/ cheltuieli de investiţii", a mai transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ministrul a menționat mai multe motive pentru care trebuie să fie reduse cheltuielile publice. Potrivit ministrului Finanţelor, cheltuielile publice mari duc la deficit bugetar şi la creşterea datoriilor guvernamentale. Din această cauză este afectată încrederea investitorilor, provocând instabilitate în economie.

De asemenea, Marcel Boloş a a mai menționat că povara datoriilor acumulate acum va cădea mai apoi pe umerii viitoarelor generaţii. Dar totodată, cheltuielile publice excesive pot duce la o creştere a masei monetare în economie, lucru care poate determina diminuarea puterii de cumpărare a românilor.



Citeste si