Consiliul de Securitate al ONU cere anchetă independentă în Gaza, în timp ce protestele pro-palestiniene cresc în Spania

13 mai 2024, 11:16
lev radin / Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
ONU cere anchetă în Gaza pentru gropi comune; spaniolii protestează, cerând recunoașterea Palestinei.

Consiliul de Securitate al ONU a solicitat o anchetă "independentă" și "imediată" după descoperirea gropilor comune în jurul spitalelor din Gaza, unde au fost îngropate sute de persoane, inclusiv femei, copii și persoane în vârstă. Într-o declarație, membrii Consiliului și-au exprimat îngrijorarea și au cerut acces nestingherit pentru anchetatori la locațiile gropilor comune, în vederea unei investigații riguroase și transparente pentru a determina circumstanțele acestor evenimente.

Între timp, în Madrid, mii de spanioli au ieșit pe străzi pentru a cere încetarea focului în Fâșia Gaza și ruperea relațiilor dintre Spania și Israel. Protestatarii au denunțat condițiile dificile în care sunt forțați să trăiască palestinienii și au încurajat rezistența acestora. De asemenea, studenții spanioli au organizat proteste pașnice, iar conferința rectorilor din Spania a anunțat că va revizui acordurile de colaborare cu instituții israeliene.

În contextul tensiunilor crescute, Spania, alături de Irlanda și Slovenia, intenționează să recunoască statul palestinian pe 21 mai.



Citeste si