Cine sunt noii jurați Chefi la Cuțițe. Vor fi patru, în loc de trei, și au rezultate extraordinare în bucătărie
După plecarea chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, Antena 1 a anunțat oficial noul juriu al show-ului gastronomic „Chefi la Cuțite”. Noii chefi, patru la număr în loc în trei, sunt campioni cu rezultate extraordinare în bucătărie, gata să demonstreze că televiziunea are gust.
Antena 1 a anunțat cine sunt noii juraţi de la „Chefi la Cuţite”
Cei patru bucătari aleși de Antena 1 pentru sezonul 13 „Chefi la Cuțite” sunt Ștefan Popescu, Orlando Zaharia, Richard Abou Zaki și Alexandru Sautner. Ei vor aduce o nouă perspectivă în competiție și vor încânta publicul cu experiența și creativitatea lor. Decizia de a aduce înlocuitori pentru juriul anterior a fost rapidă, iar Antena 1 pare decisă să mențină în continuare nivelul ridicat de divertisment și competiție în emisiunea „Chefi la cuțite”.
Cine este chef Ștefan Popescu
Chef Ștefan Popescu a avut mai multe apariții în sezoanele trecute „Chefi la Cuțite”, în calitate de jurat, în cadrul probelor eliminatorii. El a început munca în bucătărie în anul 2000, iar de atunci și-a clădit o carieră de vis.
Citește și:
> Rebecca de la „Bravo, ai stil!”, victima discriminării în copilărie
> Află cine sunt noii lideri ai marilor orașe din România!
> Tudor Chirilă, indignat după ce o fană l-a pozat în metrou. „#lipsădeeducație”
O perioadă a fost Executive Chef la două hoteluri din Bucureşti. Şi-a dorit să exploreze şi să cunoască mai bine şi tot ceea ce înseamnă patiserie, aşa că a urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franţa – „Exclusive Pastry Program”, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009.
Pentru a avea o experienţă cât mai diversă în bucătărie, timp de câteva săptămâni a lucrat pro bono în restaurantul Belcanto din Portugalia, restaurant deţinut de Chef Jose Avilez. În prezent, chef Popescu oferă consultanţă pentru tot ce înseamnă deschidere de restaurante şi/sau săli de evenimente, este formator în cadrul şcolii de bucătari HORECA School şi formator în cadrul şcolii de mini chefi Kids Chef Academy.
Foto: Captura Chefi la Cutite/YT
Citește și:
> Niciun 1 Mai fără mici. Cum au apărut micii în gastronomia românească
> Gravidele și părinții cu copii sub 5 ani vor avea prioritate la caserii și ghișee
> Câți bani va lua de la anul un profesor cu pensia de 3.507 lei. Noua lege, adoptată cu scandal
„Acest rol vine la pachet cu multă responsabilitate. Responsabilitate faţă de emoţiile, aspiraţiile şi pasiunea care se află în spatele fiecărui preparat. Atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în cea profesională sunt obiectiv, corect şi flexibil, nu urmăresc perfecţiunea, vreau să descopăr potenţial şi entuziasm, astea sunt aşteptările mele în ceea ce îi priveşte pe concurenţi.
Ce se întâmplă la masa juriului va fi foarte interesant pentru telespectatori. O să fie cu intrigă, tachinări şi show. Colegii mei au un traseu profesional de excepţie, sunt lideri care conduc echipe mari şi cunosc această meserie din toate unghiurile ei, de la spălatul vaselor, până la antreprenoriat. Ca şi caractere şi background suntem totuşi diferiţi şi asta va da un plus de savoare interacţiunii dintre noi”, a declarat chef Ștefan Popescu, potrivit paginademedia.ro.
Cine este chef Orlando Zaharia
Și deja celebrul chef Orlando Zaharia a avut multe apariții în cadrul show-ului culinar de la Antena 1, iar de această dată va fi chiar la cârma acestuia. El a lucrat ca bucătar pentru Președinția României, a fost membru în echipa națională de bucătari și cofetari a României, la Erfurt 2012, și Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food”.
Citește și:
> Mesaje de Bună Dimineața. Cele mai frumoase mesaje de Bună Dimineața pentru persoanele dragi
> Cine sunt finaliștii America Express. Când are loc marea finală: „Bisericuța a triumfat”
A fost Executive Chef pentru lanţul de restaurante Q’s Inn si Pagaia, iar acum administrează restaurantele CAU din Bucureşti şi Constanţa.
În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureştiului, în octombrie 2019 a câştigat prima ediţie Chef de România.
Foto: Captura Chefi la Cutite/YT
„Să fiu parte din juriul Chefi la Cuţite este pentru mine un vis împlinit. Încă procesez această informaţie şi este pentru prima oară când nu ştiu o reţetă – reţeta exprimării acestor emoţii. Ştiu însă că abia aştept să începem, să cunosc concurenţii, poveştile şi preparatele lor şi dă dăm drumul competiţiei dintre noi. Va fi foarte interesantă şi această parte...
Eu sunt un om care a parcurs tot traseul în bucătărie, n-am ratat nicio etapă, ştiu ce înseamnă pasiunea pentru acest domeniu şi sunt gata sa îi susţin şi să îi îndrum pe cei care caută un loc în această lume”, a spus chef Orlando Zaharia.
Cine este chef Richard Abou Zaki
Chef Richard Abou Zaki gătește de la vârsta de 8 ani. S-a născut la Piatra Neamț, dar a plecat în Italia la 5 ani. Și-a început cariera ca chef de pârtie în restaurantul Le Gavroche. După un an şi jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana.
Citește și:
> Cine sunt concurenții Power Couple. Sora Deliei, CRBL și Cristi Iacob, printre nume
> Vedetele internaționale care vor electriza UNTOLD și Neversea!
> Femeile care au transformat visul unui spital românesc în realitate
După mai bine de 3 ani petrecuţi aici şi-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. În prezent deţine 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum câteva zile.
Foto: Chef Richard Abou Zaki/Instagram
„Toată viaţa mi-a plăcut să am provocări, asta m-a făcut mereu să mă dezvolt. Să fiu în juriu la Chefi la Cuţite este pentru mine o oportunitate extraordinară de a transmite pasiunea pe care eu o am pentru bucătărie şi de a inspira oamenii pasionaţi de acest domeniu. În fiecare zi vreau şi simt nevoia să învăţ ceva nou şi sunt bucuros că asta se va întâmpla alături de atât de mulţi oameni pasionaţi de bucătărie.
Eu am o foame de viaţă, de a face lucruri, pe care vreau să o transmit şi celorlalţi. Am pornit de la 5 angajaţi, acum coordonez o echipă de 45 şi tot ce am realizat are la bază această bucurie de a face lucruri. Sper să deschid o uşă spre o nouă perspectivă asupra bucătăriei, o bucătărie dinamică şi contemporană”, chef Richard Abou Zaki.
Cine este chef Alexandru Sautner
Chef Alexandru Sautner a început munca în HoReCa în 1991, în Germania. În 1998 și-a deschis acolo primul restaurant, în 2003 pe al doilea și în 2005 pe al treilea. În anul 2013 s-a întors în România și a inaugurat Caelia, un restaurant aflat pe plaja din Mamaia.
Citește și:
> Află cine sunt cei 10 candidați la șefia USR și detalii despre alegeri!
> Gala Wall-Street.ro ”Lessons Learned”: Cine sunt câștigătorii din 2023
> Elevii și studenții care pot primi 200 euro de la stat pentru calculatoare noi
La începutul anului 2015 a deschis prima gelaterie artizanală din București, Cremeria Emilia, care apoi a devenit Gioelia, în prezent având 14 locații. În 2020 a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, un restaurant cu bucătărie mediteraneană.
Foto: Foto: Captura video TVR/YT
„Sincer, nu cred că realizez încă ce mi se întâmplă. Acest nou rol cred că este rezultatul unei experienţe de peste 30 de ani în Horeca şi a rezultatelor extraordinare obţinute de-a lungul timpului în această industrie. Sunt sigur ca nu mi se putea întâmpla ceva mai frumos decât această onoare de a fi noul jurat la Chef la Cuţite!
Ştiu că avem o mare responsabilitate, o presiune care se simte asupra noastră dar, cu ajutorul echipei şi al colegilor, sunt sigur că o să facem treabă bună! Pe Orlando îl ştiam mai de mult, cu Richard am avut imediat o conexiune, nu ştiu de ce, poate şi pentru faptul că vorbim mai mult în italiană, dar am impresia că-l cunosc de foarte mult timp şi tot el mi-a dat deja o poreclă ( o s-o aflaţi curând ) . Pe Ştefan nu îl ştiam atât de bine, dar îmi place că se anunţă a fi un competitor feroce, iar mie îmi place competiţia!”, chef Alexandru Sautner.
Alexandra Chivu
Redactor-șef
Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Ca jurnalist, am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM. De-a lungul carierei jurnalistice, am scris în diferite domenii ca sănătate, politic, sport, horoscop, social, meteo, lifestyle, turism și monden. Pe lângă redactat, m-am ocupat și de paginile de Facebook ale mai multor ONG-uri.