Sport

Meciul România - Kosovo, întrerupt 45 de minute din cauza scandărilor politice. Cine sunt ultrașii care au strigat „Kosovo este Serbia”

schedule 13 sept. 2023, 09:40

Meciul România - Kosovo, întrerupt 45 de minute din cauza scandărilor politice. Cine sunt ultrașii care au strigat „Kosovo este Serbia”
Foto: Captura sport.ro

Deși marcat de scandări politice, duelul România - Kosovo fiind întrerupt pentru 45 de minute, meciul s-a terminat cu victoria tricolorilor, scor final 2-0. Acum, naționala de fotbal a României este tot mai aproape de calificarea la EURO 2024. Însă echipa era la un pas să piardă meciul, din cauza scandărilor „Kosovo este Serbia” ale ultrașilor care au aprins torțe și petarde în peluză. 

Meciul România - Kosovo a fost întrerupt 45 de minute din cauza scandărilor politice

Naționala de fotbal a României a învins, marți seară, pe Arena Națională, reprezentanta din Kosovo. Scorul 2-0 contează pentru grupa I de calificare la EURO 2024. 

Meciul a fost întrerupt în prima repriză din cauza unor torțe aruncate de suporteri români în teren și a unor bannere cu mesaj politic, expuse în tribune: „Basarabia e România” și „Kosovo e Serbia”. 

Arbitrul partidei a hotărât, după câteva minute, să suspende meciul, în minutul 18, trimițând echipele la vestiare, după ce suporterii au refuzat să renunțe la bannere.

Cine sunt ultrașii care au întrerupt meciul România - Kosovo

Gruparea Uniţi Sub Tricolor a arborat un banner inscripţionat „Kosovo este Serbia” şi au scandat acest slogan. Jucătorii kosovari au părăsit terenul, iar arbitrul a întrerupt partida pentru discriminare. 

Ultrașii implicați nu sunt la primul incident de acest fel. La mediul Kosovo - Andorra, ei au declanșat o bătaie în tribune și au scandal lozinci xenofobe. 

Federația Română de Fotbal (FRF) a menționat, pe site-ul oficial, că dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului.

Reacția FRF

„Victoria împotriva Kosovo a fost insuflată de suporterii Naţionalei, în ciuda huliganilor!", notează forul, adăugând: "Federaţia Română de Fotbal dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de aseară, dintre România şi Kosovo, de pe Arena Naţională. Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, şi anume neamestecul politicului în actul sportiv”.
Revizionismul nu este acceptat în fotbal, a precizat FRF, care „condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane”. 
„Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naţionale de un grup restrâns de aşa-zişi suporteri, afectând desfăşurarea normală a meciului şi, implicit, starea de spirit a tricolorilor. Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privaţi de un spectacol fotbalistic pe care şi l-au dorit şi pentru care au plătit bilet”, a adăugat federaţia.
„FRF regretă experienţa nefastă pe care a trăit-o majoritatea spectatorilor şi le mulţumeşte totodată pentru fantastica susţinere pe care au oferit-o tricolorilor în partea a doua a meciului, conducându-i spre o dramatică victorie!”, a mai notat forul.

Meciul România - Kosovo a fost reluat. Ai noștri au câștigat

Meciul a fost reluat după 45 de minute. Ianis Hagi a avut prima ocazie, în minutul 23, când a șutat defectuos din fața porții, lateral dreapta. Și Banciu a irosit o șansă de gol. Repriza s-a încheiat cu eliminarea lui Muriqi, în minutul 42, pentru cumul de cartonașe. 

În a doua repriză, Iordănescu l-a introdus pe teren pe Alibec, în locul lui Pușcaș. În minutul 57, acțiunile ofensive ale României au adus un penalty, acordat după o intervenție asupra lui Coman. 

Apoi a executat Stanciu, dar n-a fost să fie, căci pasa a fost parată de portarul Muric. Același Stanciu a deschis scorul, în minutul 64, cu un șut din afara careului. Mintea a lovit întâi bara, înainte de a intra în poartă. 

Venit în locul lui Coman, Mihăilă a marcat golul 2-0, în al treilea minut suplimentar de joc, din pasa lui Rațiu. România își păstrează astfel locul 2 în grupa I, cu 12 puncte din 6 meciuri. 

Primul loc este ocupat de Elveția, cu 14 puncte, iar pe poziția a treia este Israelul, cu 11 puncte. Belarus și Kosovo au câte 4, ocupând locurile 4 și 5, iar pe ultima poziție este Andora, cu 2 puncte. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---