Casa Albă respinge acuzațiile privind implicarea în atacul asupra consulatului iranian din Damasc

03 apr. 2024, 06:58
https://pixabay.com/photos/flag-america-usa-states-1291945/
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
SUA neagă implicarea în atacul asupra consulatului iranian din Damasc, atribuit Israelului, și resping acuzațiile Iranului.

Statele Unite au negat orice implicare în atacul asupra consulatului iranian din Damasc, care a avut loc recent și a fost atribuit Israelului. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că acuzațiile ministrului iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, sunt "absurde" și că Statele Unite "nu au avut nimic de-a face" cu acest incident.

Atacul, care a provocat moartea a cel puțin 13 persoane, inclusiv doi oficiali militari iranieni importanți, a stârnit îngrijorări cu privire la o posibilă escaladare a tensiunilor în regiune. Gardienii Revoluției, armata ideologică a Iranului, au deplâns pierderea a șapte membri, printre care și doi generali din Forța Quds.

Iranul a promis să riposteze și a acuzat Israelul pentru atac, deși Israelul nu și-a asumat responsabilitatea. Adjuncta purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Sabrina Singh, a confirmat că Statele Unite nu au fost informate în prealabil de către Israel despre atacul sau ținta acestuia.

Casa Albă a subliniat că protecția trupelor și instalațiilor americane din Irak și Siria este o prioritate și că vor lua măsurile necesare pentru a le proteja. Acest atac este primul care vizează o clădire diplomatică iraniană din Siria, unde Iranul susține regimul președintelui Bashar al-Assad, în contextul războiului civil care durează din 2011.



Citeste si