Atacuri cu rachete și drone în Ucraina declanșează alarma aeriană la Kiev și alertă în aviația poloneză

14 iun. 2024, 16:17
Foto: Schutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Explozii în Ucraina după un atac cu rachete și drone rusești; Kievul și alte regiuni, vizate. Residentii sunt sfătuiți să rămână în adăposturi.

O serie de explozii au fost raportate în regiunea Kiev și în alte părți ale Ucrainei în urma unui atac masiv cu rachete și drone efectuat de Rusia în cursul nopții. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a îndemnat cetățenii să rămână în adăposturi din cauza pericolului continuu de atacuri cu rachete. Forțele de apărare antiaeriană au fost active în regiunea Kiev, iar sirenele de raid aerian au fost declanșate în mai multe regiuni.

Forțele aeriene ucrainene au raportat că Rusia a lansat 14 rachete de diferite tipuri și 17 drone kamikaze Shahed. Apararea antiaeriană a reușit să doboare toate dronele și șapte dintre rachete, inclusiv rachete de croazieră Kh-101 și Kh-555. Totuși, alte rachete, inclusiv o rachetă hipersonică Kinjal și trei rachete balistice Iskander-M, nu au fost interceptate.

Atacurile au vizat în special regiunea Zaporojie și alte zone din sud, centru, sud-est și nord-estul Ucrainei. În urma acestor atacuri, Polonia a ridicat avioane de vânătoare, iar armata poloneză a raportat o noapte deosebit de tensionată pentru sistemul său de apărare aeriană, ca răspuns la activitatea aviației ruse care a lovit ținte în vestul Ucrainei.

Alerta de raid aerian a fost ulterior ridicată în Kiev, dar situația de securitate rămâne incertă, iar locuitorii sunt sfătuiți să rămână vigilenți.



Citeste si