Anchete multiple în cazul deceselor de la Secția ATI a Spitalului „Sf. Pantelimon”

15 apr. 2024, 14:46
Gorodenkoff/Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Anchete multiple la ATI Spitalul „Sf. Pantelimon” după 17 decese suspecte; posibilă administrare greșită de medicamente.

Patru anchete sunt în desfășurare în urma unui număr de decese suspecte la Secția de Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului „Sf. Pantelimon” din București. Anchetatorii investighează circumstanțele în care 17 pacienți au decedat între 4 și 7 aprilie, după ce un asistent medical a raportat posibila administrare necorespunzătoare a medicamentului noradrenalină.

Parchetul, Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din București și conducerea spitalului au deschis anchete separate pentru a determina dacă au existat nereguli în tratamentul pacienților. Procurorii au inițiat o anchetă penală, iar în cadrul acesteia, două asistente și directoarea de îngrijiri au fost audiate. Se așteaptă reluarea audierilor, cu noi martori și personal medical implicat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Serviciul Omoruri continuă cercetările și au promis să ofere detalii publicului în funcție de evoluția situației. Între timp, aparținătorii pacienților afectați de aceste decese își exprimă dorința de a transfera pacienții din secția respectivă, iar Colegiul Medicilor București solicită o anchetă rapidă pentru a face lumină în acest caz.



Citeste si