Externe

Alexei Diumin, fostul bodyguard al lui Putin, numit secretar al Consiliului de Stat al Rusiei

schedule 29 mai 2024, 13:12

Alexei Diumin, fostul bodyguard al lui Putin, numit secretar al Consiliului de Stat al Rusiei
Foto: Asatur Yesayants/Shutterstock
Putin îl numește pe Alexei Diumin, fost bodyguard și consilier, secretar al Consiliului de Stat, consolidându-i ascensiunea politică.

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Alexei Diumin, consilier și fost bodyguard, în funcția de secretar al Consiliului de Stat, un organism consultativ al liderului de la Kremlin. Această mișcare consolidează ascensiunea lui Diumin în ierarhia politică a Rusiei și alimentează speculațiile privind un posibil rol mai mare în viitorul politic al țării.

Diumin, în vârstă de 51 de ani, a fost anterior guvernator al regiunii Tula și a ocupat diverse funcții importante în cadrul serviciilor de securitate rusești, inclusiv în Serviciul Federal de Gardă (FSO) și ca adjunct al șefului GRU, serviciul secret militar al Rusiei. Acesta a fost și ministru adjunct al apărării și a avut un rol cheie în anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.

Numirea lui Diumin în rolul de secretar al Consiliului de Stat a fost confirmată printr-un decret semnat de Putin și publicat pe site-ul Kremlinului. Consiliul de Stat este responsabil cu elaborarea obiectivelor strategice de politică internă și externă și reunește oficiali de la Kremlin, guvern, legiuitori și lideri regionali.

Speculațiile privind un posibil succesor al lui Putin, care se află la începutul unui nou mandat de șase ani, au fost alimentate de relația apropiată dintre Diumin și președintele rus. Deși nu există informații clare despre cine l-ar putea succeda pe Putin, numele lui Diumin a fost frecvent menționat în discuțiile din cercurile politice de la Moscova.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---