Externe Sci-Tech

Actrița Sirine Malas împărtășește experiența „înfricoșătoare” cu un chatbot AI care simulează persoane decedate

schedule 15 mar. 2024, 13:27

Actrița Sirine Malas împărtășește experiența „înfricoșătoare” cu un chatbot AI care simulează persoane decedate
https://pixabay.com/illustrations/artificial-intelligence-brain-think-3382507/
Actrița Sirine Malas a folosit un chatbot AI pentru a "vorbi" cu mama ei decedată, o experiență pe care a găsit-o înfricoșătoare.

Actrița Sirine Malas, originară din Siria și stabilită în Germania, a împărtășit o experiență pe care a descris-o ca fiind „înfricoșătoare” după ce a folosit un chatbot AI pentru a „vorbi” cu mama ei decedată. Sirine, care a pierdut-o pe mama sa, Najah, din cauza insuficienței renale la vârsta de 82 de ani, a apelat la Project December, un serviciu care pretinde că poate simula conversații cu persoanele decedate.

Utilizatorii serviciului completează un formular online cu informații despre persoana pierdută, iar răspunsurile sunt procesate de un chatbot AI bazat pe sistemul GPT2 de la OpenAI. În schimbul a 10 dolari, utilizatorii pot interacționa cu chatbot-ul timp de o oră. Sirine a menționat că, deși unele momente ale conversației păreau reale, a fost atentă să nu devină dependentă de acest serviciu.

Jason Rohrer, fondatorul Project December, a observat că majoritatea utilizatorilor folosesc serviciul pentru a avea o ultimă conversație simulată cu persoana dragă decedată, după care își continuă viața. Cu toate acestea, există îngrijorări că astfel de instrumente ar putea întrerupe procesul natural al doliului. Billie Dunlevy, terapeut acreditat, a subliniat că terapiile de doliu se concentrează pe acceptarea absenței persoanei dragi și că folosirea unor astfel de servicii ar putea fi dăunătoare pentru cei în doliu.

Sirine a avertizat că, deși Project December poate fi util, oamenii ar trebui să fie precauți în utilizarea sa, pentru a evita dependența sau deziluzia că interacțiunea este reală, ceea ce ar putea fi periculos.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---