Social

Tichete cadou de Ziua Bărbatului. Ce condiție vor trebui să îndeplinească bărbații pentru voucherele cadou

schedule 20 mar. 2023, 09:01

Tichete cadou de Ziua Bărbatului. Ce condiție vor trebui să îndeplinească bărbații pentru voucherele cadou
Mircea Moira/Shutterstock

Bărbații din România ar putea fi remunerați cu tichete cadou cu ocazia Zilei Bărbatului, potrivit unui proiect anunțat de Ministerul Familiei. Românii ar putea primi o sumă de bani, însă cu o singură condiție.



Bărbații din România ar putea beneficia de tichete cadou de Ziua Bărbaților

Ministerul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că a pornit un nou proiect dedicat bărbaților. Este vorba despre acordarea unor tichete cadou cu ocazia Zilei Bărbatului, care este sărbătorită la data de 19 noiembrie. Ministrul spune că trebuie să existe egalitate între bărbați și femei și ambele sexe trebuie respectate și apreciate.

"Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci și despre cele ale bărbaților, discriminați mai puțin ce-i drept", a declarat Gabriela Firea.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Șanse a continuat procedurile pentru a promova principiul egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați. Oficialul spune că în cele mai multe dintre cazuri, cele discriminate sunt femeile, însă există și situații în care bărbații au parte de același tip de „tratament” din partea societății.

"De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaștem și situațiile în care domnii sunt dezavantajați".

Ministerul Familiei, în colaborare cu specialiștii ANES, a venit cu propunerea de a introduce o modificare în Codul fiscal care va fi deja și în favoarea bărbaților. Este vorba despre Legea 22/2016, care stabilește zilele de 8 Martie și 19 Noiembrie - Ziua Femeii și Ziua Bărbatului.

Prin urmare, tichetele cadou pentru bărbați ar fi în valoare de 300 de lei. Firea mai menționează că pentru acest beneficiu ar exista o singură condiție.

"Legea 22/2016 stabilește ca date oficiale 8 Martie - Ziua Femeii şi 19 noiembrie - Ziua Bărbatului. Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doamnelor şi domnişoarelor pe 8 Martie, cu ocazia Zilei Femeilor. Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda și domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiție este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei", a mai explicat Gabriela Firea.



SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.971 RON
0.00020
USD
USD: 4.5892 RON
-0.01040
GBP
GBP: 5.7967 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2597 RON
-0.00560
BGN
BGN: 2.5416 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0678 RON
0.01550
Convertor valutar

Rezultat: ---