Social

Șapte bonuri de masă și o zi liberă pentru angajații români. Ce condiție trebuie să îndeplinească

schedule 18 oct. 2023, 07:54

Șapte bonuri de masă și o zi liberă pentru angajații români. Ce condiție trebuie să îndeplinească
Sodexo Romania - Benefits & Rewards Services/Youtube

Angajații români dintr-o anumită categorie pot beneficia de șapte tichete de masă în plus și de o zi liberă, dacă îndeplinesc o singură condiție.

Bonuri de masă și o zi liberă pentru o categorie de angajați români

Angajații români care donează sânge pot beneficia de tichete de masă și o zi liberă, precum și alte facilități. Pentru fiecare donare efectuată, donatorii de sânge pot beneficia de: 

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare, eliberate de instituţia de profil; 
  • o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor de sânge salariaţi sau o zi scutire de frecvenţă, în ziua donării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor; 
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde îşi are sediul instituţia la care se efectuează donarea de sânge; 
  • în cazul în care donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună, scrie doneazăsânge.ro.

De asemenea, donatorii de sânge cu donări regulate au dreptul să efectueze: 

  • anual, gratuit, un examen radiologic pulmonar şi un examen biologic extins, la recomandarea instituţiei de profil unde sunt înregistraţi ca donatori, în baza documentelor care atestă statutul de donator de sânge cu donări regulate. 
  • anual şi în alte ocazii justificate medical un examen cardiologic în vederea depistării unor eventuale afecțiuni care ar contraindica donarea de sânge. Acest examen se efectuează la recomandarea instituției de profil la care persoana este înregistrată ca donator, în baza documentelor care atestă statutul de donator de sânge. 
  • tratament substitutiv cu fier, gratuit, la recomandarea medicului de colectă, în cazul depistării unui deficit de fier sau unui sindrom anemic secundar donărilor repetate de sânge.

Donatorul de sânge cu donări regulate este considerat persoana care în ultimii 2 ani a donat sânge și/ sau componente sanguine cu respectarea intervalului minim permis între două donări consecutive în cadrul aceluiași centru de transfuzie. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---