Locale

Cod roșu de furtună în București: zboruri deviate și stewardese rănite

schedule 14 iun. 2024, 07:44

Cod roșu de furtună în București: zboruri deviate și stewardese rănite
Dan Solea/Shutterstock
Cod roșu de furtună în București, cu vânt puternic și grindină. Zboruri deviate, trei stewardese rănite.

Autoritățile din România au emis joi seară mai multe avertizări de vreme severă, inclusiv un cod roșu de furtună pentru București și împrejurimi. Rafalele de vânt au depășit 70-90 km/h, iar grindina de dimensiuni medii a afectat capitala și alte județe din țară. Populația a fost sfătuită să evite deplasările și să se adăpostească, iar în urma condițiilor meteo nefavorabile, mai multe zboruri au fost deviate către aeroporturi din Bulgaria și Grecia.

Un incident grav a avut loc pe o cursă aeriană care a decolat de la București spre Hamburg, unde trei stewardese au fost rănite din cauza turbulențelor. Avionul s-a întors la București, iar însoțitoarele de zbor au fost internate în spitalele Floreasca, Elias și Spitalul Universitar, prezentând răni ușoare la cap și picioare.

Zborurile HiSky Timișoara - București și Arkia Tel Aviv - București au fost redirecționate către aeroporturi din Bulgaria, în timp ce alte aeronave au așteptat îmbunătățirea vremii sau au fost redirecționate spre alte destinații. Printre acestea, zborul Ryanair Viena - București a fost deviat către Salonic, iar zborul Austrian Airlines Viena - București s-a întors în Austria.

Administrația Națională de Meteorologie a menționat că sistemul convectiv se deplasează dinspre vestul spre estul municipiului București, iar avertizările nowcasting tip Cod roșu au fost valabile pentru mai multe localități din țară, unde au fost semnalate fenomene meteo extreme.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 15 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

36 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.976 RON
-0.00010
USD
USD: 4.4612 RON
0.00170
GBP
GBP: 5.9711 RON
-0.00690
HUF
HUF: 1.2528 RON
0.00450
BGN
BGN: 2.5442 RON
CHF
CHF: 5.2832 RON
-0.01910
Convertor valutar

Rezultat: ---