Uneori, te saturi de clasica friptură, rumenită în cuptor sau la tigaie, și vrei să încerci ceva nou și gustos, dar care să nu fie complicat de gătit și pentru care să nu ai nevoie de o sumedenie de ingrediente. De aceea, iată 3 rețete de fripturi delicioase, care îți vor încânta papilele gustative. Sunt ușor de pregătit și nu vei regreta că le-ai preparat.
1. Friptură de rață
Pentru această friptură delicioasă, ai nevoie de:
- o rață;
- sare;
- piper;
- sosul de portocale pentru rata.
Mai întâi, curăță și spală bine rața, scoate glandele de grăsime de la coadă și taie vârfurile ascuțite ale aripilor. Apoi, asezonează din belșug rața cu sare și piper. Încălzește cuptorul la 200 de grade, învelește rața în folie de aluminiu și las-o timp de 60 de minute la copt. Scoate rața și unge-o, apoi, cu deliciosul sos de portocale. Introdu din nou rața la cuptor și las-o 30-40 de minute, să se rumenească frumos. Vei obține o friptură fragedă și suculentă în interior, dar crocantă la exterior. Poți servi această friptură alături de un piure din țelină, cremos și fin, sau cu un piure de mazăre.
Citește și:
Sfaturile unui medic pentru masa de Paște: „Moderația ar trebui să fie cheia”
Crăciunul pe rit vechi. Pe ce dată se sărbătorește și ce tradiții se respectă
Meniu de Crăciun. 3 rețete tradiționale cu care îți vei impresiona invitații
2. Aripioare de pui lipicioase și delicioase
Ai nevoie de:
- 1 kg de aripioare de pui;
- sare și piper după gust;
- 1-2 lingurițe de boia afumată;
- 1 linguriță boia dulce;
- 2 lingurițe praf de usturoi;
- unt.
Citește continuarea Kudika.ro.