Externe

Vladimir Putin anunță că forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt pregătite și capabile să atingă ținte occidentale

schedule 29 feb. 2024, 14:30

Vladimir Putin anunță că forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt pregătite și capabile să atingă ținte occidentale
Foto: The Independent/Youtube
Putin afirmă că arsenalul nuclear rus este pregătit și capabil să atingă Occidentul, negând acuzațiile SUA despre arme anti-satelit.

Președintele rus Vladimir Putin a subliniat în discursul său anual despre starea națiunii că forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt într-o stare de pregătire completă și sunt capabile să atingă ținte în Occident. Putin a respins acuzațiile SUA conform cărora Moscova ar planifica lansarea unei arme nucleare anti-satelit în spațiu, catalogându-le ca fiind minciuni menite să denigreze Rusia.

Într-o serie de declarații, liderul rus a afirmat că armele nucleare hipersonice de nouă generație, despre care a vorbit pentru prima dată în 2018, fie au fost deja desfășurate, fie sunt în fazele finale de dezvoltare și testare. Putin a avertizat națiunile occidentale cu privire la pericolul unui conflict nuclear, care ar putea duce la distrugerea civilizației, și a acuzat Occidentul de încercarea de a slăbi Rusia prin implicare în afacerile sale interne.

De asemenea, președintele rus a criticat SUA pentru ceea ce el consideră a fi o ipocrizie în oferirea dialogului privind stabilitatea strategică, în timp ce în același timp încearcă să aplice Rusiei o 'înfrângere strategică pe câmpul de luptă'. Acesta a adăugat că orice discuții privind stabilitatea strategică cu SUA trebuie să fie în concordanță cu interesele naționale ale Rusiei.

Putin a mai menționat că sistemele hipersonice Avangard și Peresvet sunt în serviciu de luptă, iar testele pentru racheta de croazieră Burevestnik și vehiculul subacvatic fără pilot Poseidon sunt aproape de finalizare. În încheiere, a promis că Rusia va continua să dezvolte alte sisteme de arme promițătoare.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---