Externe

Un fost pilot a încercat să prăbușească un avion plin cu pasageri în SUA

schedule 25 oct. 2023, 07:24

Un fost pilot a încercat să prăbușească un avion plin cu pasageri în SUA
GagliardiPhotography / Shutterstock

Alertă în SUA! Un pilot care se afla în afara programului de muncă a încercat să oprească motoarele unui avion care avea la bord 80 de pasageri în timpul unui zbor în Statele Unite.

Un pilot a încercat să prăbușească un avion din SUA

Aeronava urma să decoleze de la Everett, Washington, spre San Francisco. Un fost pilot care nu se afla în timpul serviciului ar fi pătruns în cabina piloților și ar fi încercat să oprească motoarele, au transmis anchetatorii. Bărbatul a fost imobilizat de echipajul de zbor și legat de un scaun.

Joseph David Emerson este autorul tentativei de a prăbuși un avion care avea la bordul său 80 de persoane. Cursul aeronavei a fost deviat spre Portland, după o astfel de „amenințare la securitate”.

Reprezentanții Alaska Airlines au mărturisit că în afara programului său, pilotul stătea pe scaunul de zbor din cabina piloților când ”a încercat fără succes să perturbe funcționarea motoarelor”. Acesta s-ar fi ridicat brusc spunând ceva asemănător cu ”nu am dreptate”, înainte de a încerca să prăbușească avionul.

Căpitanul și primul ofițer au reacționat foarte rapid, iar puterea motorului nu a fost afectată. la bordul avionului se aflau 80 de pasageri și patru membri ai echipajului. 

„Nici nu bănuiam că s-ar întâmpla ceva până când însoțitorul de bord nu a anunțat prin difuzor că există o situație de urgență și că avionul trebuie să aterizeze imediat... Aproximativ 15 minute mai târziu a revenit spunând că este o urgență medicală.”, a povestit unul dintre pasageri.

Un alt pasager a mărturisit că a auzit cum unul dintre însoțitorii de zbor i-a spus suspectului: ”Vom fi bine, e în regulă, te vom scoate în siguranță din avion”. 

Administrația Federală a Aviației a declarat că acest eveniment „nu are legătură în niciun fel cu evenimentele mondiale actuale”. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---