Locale

Detonarea controlată a unei drone navale în Poligonul Midia stârnește panică în rândul locuitorilor

schedule 06 apr. 2024, 07:52

Detonarea controlată a unei drone navale în Poligonul Midia stârnește panică în rândul locuitorilor
Lukrecja/Shutterstock
Dronă navală detonată controlat în Poligonul Midia, provocând panică în Constanța. ISU și MApN au asigurat că nu există pericol.

O dronă navală recuperată din apele Mării Negre a fost detonată în mod controlat în Poligonul Midia, vineri seară, provocând panică în rândul locuitorilor din zona Constanța-Mamaia Nord-Vadu. Detonația puternică a fost comparată de cetățeni cu un cutremur, determinându-i să sune la numărul de urgență 112 pentru a raporta incidentul.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța a confirmat primirea a trei apeluri referitoare la bubuituri puternice, iar după verificări a informat publicul că zgomotul a fost rezultatul unei detonări controlate, fără a fi necesară intervenția echipajelor de urgență.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că ambarcațiunea, considerată un posibil vehicul marin fără pilot, a fost transportată joi seară de nava de căutare-salvare Artemis a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) în zona de siguranță a poligonului pentru investigații. După cercetarea ambarcațiunii, aceasta a fost distrusă în cadrul procedurilor operaționale specifice.

Explozia s-a simțit extrem de puternic în unele zone, iar locuitorii au fost asigurați că nu există pericol pentru populație și că situația a fost gestionată într-un mediu controlat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---