Politic

UDMR și-a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare, cu Winkler Iuliu și Vincze Lorant în frunte

schedule 01 mar. 2024, 16:24

UDMR și-a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare, cu Winkler Iuliu și Vincze Lorant în frunte
Foto: Ionela Nastase/Youtube.com
UDMR a finalizat lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, punând accent pe experiență și reprezentarea tinerilor.

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a finalizat lista de candidați pentru alegerile europarlamentare, desemnându-i pe eurodeputații Winkler Iuliu și Vincze Lorant să ocupe primele două poziții. În urma votului din cadrul Consiliului Permanent al UDMR, pe locul al treilea a fost aleasă Szilagyi Dora, președintele Organizației de Tineret.

Această decizie subliniază dorința UDMR de a avea reprezentanți cu experiență în Parlamentul European, care să poată susține interesele comunității maghiare din Transilvania. Csoma Botond, purtătorul de cuvânt al UDMR, a accentuat importanța participării active a maghiarilor transilvăneni în schimbările pozitive ce vor avea loc în Uniunea Europeană în deceniul următor. El a menționat că este esențial ca o comunitate de peste un milion de persoane să nu rămână fără reprezentare la nivel european.

Cu privire la Szilagyi Dora, Csoma Botond a subliniat că prezența sa pe lista de candidați transmite un mesaj clar către femeile și tinerii maghiari, având în vedere experiența sa politică și capacitatea de a deveni o voce puternică pentru aceste segmente ale electoratului.

UDMR, membră a Partidului Popular European (PPE), își propune să mențină și să consolideze reprezentarea intereselor maghiarilor din România în Parlamentul European prin candidații săi cu experiență, în timp ce introduce și noi perspective prin candidați mai tineri.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---