Social

Studenții până la 30 de ani vor beneficia de reducere la tren și metrou. Proiect a fost propus de Ministerul Educației

schedule 31 aug. 2023, 16:51

Studenții până la 30 de ani vor beneficia de reducere la tren și metrou. Proiect a fost propus de Ministerul Educației
Bogdan Vacarciuc / Shutterstock

Ministerul Educației prevede majorarea vârstei până la care studenții pot beneficia de reducere la metrou sau la tren.

Reducere la tren și metrou pentru studenții de până la 30 de ani

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru studenţi a fost pus în consultare publică de către Ministerul Educației.

Ministerul Educației a anunțat care sunt principalele modificări legate de facilitățile de care beneficiază studenții la transportul feroviar intern și la metrou.

 "Tariful redus creşte de la 50% la 90% pentru toţi studenţii români sau străini care sunt înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât îşi păstrează calitatea de student. Facilităţile sunt valabile şi la călătoria cu metroul pe bază de abonament lunar sau de titluri de transport de tip "10 călătorii". Vârsta până la care studenţii beneficiază de facilităţi creşte de la 26, la 30 de ani, cu excepţia studenţilor care au unul sau ambii părinţi decedaţi, precum şi studenţii proveniţi din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal. Aceştia beneficiază de gratuitate", scrie Ministerul Educaţiei pe Facebook. 

De asemenea, potrivit proiectului, se prevede ca studenţii cetăţeni români, care studiază în străinătate, să beneficieze de o reducere de 50% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât îşi păstrează calitatea de student. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---