Speciale

Retrospectiva zilei 26 iunie 2023

schedule 27 iun. 2023, 01:17

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 26 iunie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Bac 2023 - Subiecte proba de limba română, publicate astăzi

Bacalureat 2023 începe luni, 26 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Potrivit calendarului, marți urmează proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 28 iunie, va fi proba la alegere a profilului și specializării. Joi, 29 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă, elevii de clasa a 12-a urmând să afle primele rezultate, înainte de contestații, pe 3 iulie.
Citeste tot articolul »

2. Camera Deputaților și Senatul, ședință comună pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, luni, în şedinţă comună, având pe ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Va fi prezent și premierul Marcel Ciolacu. Înaintea plenului, se vor reuni în ședințe structurile de conducere ale PNL și PSD. 

Citeste tot articolul »

3. IPS Teodosie, întrerupt în timpul slujbei de un credincios furios: „Să-mi dai banii înapoi! Nesimțitule! Diavole ce ești!”

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, 67 de ani, a fost întrerupt în timpul slujbei oficiale sâmbătă, 24 iunie, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, de un credincios furios care i-a cerut „banii înapoi”. Bărbatul s-a recomandat ca nepot al părintelui Dumitru Stănei. 
Citeste tot articolul »

4. Ion Țiriac, investiție uriașă pentru România: „Dau 30-40 de milioane de euro de pomană”

Ion Țiriac pune România pe primul loc și continuă investițiile prin care să ajute sportul românesc. Prioritatea: aducerea turneului de 500 de puncte ATP la București. Capitala nu mai are un turneu ATP din 2016. Situația se poate schimba din anul 2024, cel puțin așa își dorește miliardarul român. 

Citeste tot articolul »

5. Soția miliardarului pakistanez mort alături de fiul de 19 ani în submersibilul Titan, declarații dureroase: „Amândoi își doreau să facă asta”

Familiile și apropiații celor cinci pasageri de la submarinul Titan deplâng dispariția acestora. Reacțiile au apărut după deznodământul tragic în cazul submarinului dispărut în Oceanul Atlantic în timpul unei expediții spre epava Titanic. Soția miliardarului pakistanez, Shahzada Dawood, mort în adâncuri alături de fiul lor de 19 ani, a făcut declarații dureroase. Tânărul Suleman Dawood şi-a luat cubul Rubik cu el pentru că voia să doboare un record mondial, iar părintele său a dus cu el un aparat foto pentru a surprinde momentul, a declarat mama sa pentru BBC
Citeste tot articolul »

6. La ce trebuie să renunți în săptămâna 26 iunie - 2 iulie ca să atragi fericirea

Află la ce trebuie să renunți în săptămâna de tranziție de la iunie la iulie ca să atragi fericirea în viața ta.
Citeste tot articolul »

7. Oana Roman, din nou în scandal cu sora ei, Catinca: „Nu plătește din banii ei azilul, ci din pensia mamei”

De când Mioara Roman se află internată într-un centru de îngrijiri pentru vârstnici, Oana Roman și sora ei, Catinca, au numeroase reproșuri să își aducă. După ce Oana Roman a rugat-o public pe sora ei să meargă la azil să își viziteze mama, Catina Roman a răbufnit în mediul online.
Citeste tot articolul »

8. Ligia Deca, despre numărul mare de elevi care nu s-au înscris la BAC: „Trebuie să reducem numărul celor care nu se prezintă la examenul de Bacalaureat”

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că un număr mare de elevi nu s-au înscris la examenele de Bacalaureat din această sesiune. Ministerul va încerca să analizeze care sunt cauzele şi să intervină prin programele naţionale. Se presupune că unul dintre motive ar fi greva generală a profesorilor care a avut loc cu puțin timp înainte de începerea examenelor.

Citeste tot articolul »

9. Ciolacu, mesaj de ziua Drapelului: „Prin aceste trei culori le spunem celorlalți cine suntem noi”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj cu ocazia zilei Drapelului, care este celebrată în fiecare an pe data de 26 iunie. Ciolacu a menționat că drapelul României este simbolul națiunii noastre, consțiința noastră ca țară, ca popor și ca istorie.


Citeste tot articolul »

10. Alertă meteo în Europa. Cod roșu și Cod portocaliu de caniculă în mai multe țări

Meteorologii au emis o alertă meteo pentru țările din Europa, mai exact un cod roșu de caniculă. Se așteaptă temperaturi de peste 42-22 grade Celsius.Citeste tot articolul »

11. Cine este Cătălin Țociu de la America Express. Cu ce se ocupă fiul actorului Romică Țociu

America Express vine cu un nou sezon plin de aventuri, provocări, teste ale răbdării și limitelor. Unul dintre cei care se vor aventura în această experiență este Cătălin Țociu. Cine este noul participant și cu ce se ocupă.

Citeste tot articolul »

12. Actorul Ștefan Iordache, viață de film. Povestea unei iubiri nepermise cu rafinata Irina Petrescu

Ștefan Iordache a fost un actor român excepțional de teatru, radio, voce, film și televiziune. A jucat în teatru vreme de 49 de ani, dar a avut și o colaborare îndelungată cu Teatrul Național Radiofonic, cât și cu Teatrul Național de Televiziune. Și dacă viața profesională a fost strălucitoare, la fel a fost și viața amoroasă, având parte de un lucru la care mulți oameni râvnesc: iubire. A fost îndrăgostit nebunește de frumoasa și rafinata Irina Petrescu. Iubirea lor, însă, a fost fără izbândă. 
Citeste tot articolul »

13. Sute blocuri din Capitală, fără apă caldă până vineri. Anunțul făcut de Termoenergetica

Compania Termoenergetica a anunțat că peste 300 de blocuri din sectoarele 2,3,5 și 6 din București nu vor avea apă caldă până vineri din cauza unor lucrări de înlocuire şi de reparaţii ale conductelor din reţeaua primară.

Citeste tot articolul »

14. Polițiștii ies în stradă. Sindicatele anunță un miting împotriva creșterii vârstei de pensionare

Sindicatul Polițiștilor Europeni – EUROPOL, Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare – SNPP și Sindicatul Național al Grefei Judiciare – DICASTERIAL au anunțat că vor desfășura un protest, marți, 27 iunie 2023, de la ora 11.00, în fața Parlamentul României, la Parcul Izvor.
Citeste tot articolul »

15. Zborurile de pe Aeroportul Brașov au fost suspendate. Decizia vine la mai puțin de o lună de la inaugurare

La nici o lună de la inaugurarea aeroportului, singura companie care operează zboruri pe Aeroportul Ghimbav Brașov a anunțat, astăzi, că suspendă toate zborurile.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---