Locale

Reabilitarea Palatului Victoria: Guvernul României se mută temporar la Casa Poporului

schedule 16 feb. 2024, 12:24

Reabilitarea Palatului Victoria: Guvernul României se mută temporar la Casa Poporului
Foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Palatul Victoria, sediul Guvernului României, va fi reabilitat, cu activități mutând temporar la Palatul Parlamentului.

Palatul Victoria, emblematic pentru arhitectura Bucureștiului și sediul Guvernului României, se pregătește pentru un amplu proces de reabilitare, așa cum a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Lucrările sunt programate să înceapă la începutul anului viitor, iar în perioada de reabilitare, activitățile guvernamentale se vor desfășura într-un corp de clădire din Palatul Parlamentului.

Această mutare temporară este necesară pentru a permite executarea lucrărilor de reabilitare, care sunt esențiale pentru conservarea și îmbunătățirea stării clădirii ce a suferit deteriorări de-a lungul timpului. Reabilitarea Palatului Victoria este posibilă datorită fondurilor europene, iar suma alocată pentru acest proiect este încă în discuție, dar se estimează că se va ridica la zeci de milioane de euro.

În contrast cu planurile de renovare a Palatului Victoria, premierul a respins propunerea de reabilitare a Vilei Lac 1, considerând suma de 56 de milioane de euro drept nejustificată în contextul actual. Astfel, prioritățile guvernului se axează pe proiecte care aduc beneficii directe și sustenabile pe termen lung.

Clădirea Palatului Victoria, care a fost inclusă în Lista monumentelor istorice în 2004, reprezintă o parte importantă din patrimoniul național și a fost martoră la numeroase evenimente istorice. Construită inițial pentru Ministerul de Externe, clădirea a găzduit Consiliul de Miniștri în timpul perioadei comuniste și a devenit sediul Guvernului României după Revoluția din 1989.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---