Locale

Alexandru Pânișoară (PER) propune parteneriat public-privat pentru salvarea patrimoniului Bucureștiului

schedule 18 apr. 2024, 14:20

Alexandru Pânișoară (PER) propune parteneriat public-privat pentru salvarea patrimoniului Bucureștiului
Paul Antonescu/Shutterstock
Alexandru Pânișoară de la PER propune strategii și finanțări mixte pentru salvarea monumentelor istorice degradate din București.

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la Primăria Capitalei, arhitectul Alexandru Pânișoară, a subliniat necesitatea unei strategii eficiente pentru salvarea monumentelor istorice din București, aflate într-o stare avansată de degradare. În contextul Zilei Internaționale pentru Conservarea Monumentelor, Pânișoară a evidențiat că în Capitală există 2.651 de monumente pentru care nu se verifică respectarea obligațiilor legale și a criticat inabilitatea administrativ-politică actuală de a gestiona această problemă.

Pânișoară a menționat că este nevoie de o finanțare împărțită între proprietari, Primăria Generală și Ministerul Culturii, și a propus modificarea legii pentru a trage la răspundere proprietarii care lasă monumentele să se degradeze. El a subliniat că pentru reabilitarea și modernizarea clădirilor de patrimoniu din București sunt necesare miliarde de euro și că soluția implică un parteneriat public-privat, așa cum a inițiat la Institutul Național al Patrimoniului.

În plus, Pânișoară a identificat o altă problemă majoră: incertitudinea dreptului de proprietate asupra unor imobile, cauzată de sute de dosare de retrocedări nerezolvate, care contribuie la degradarea monumentelor. A sugerat stabilirea unor termene limită pentru pronunțarea deciziilor judecătorești în aceste cazuri, pentru a accelera procesul de restaurare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---