Auto Social

RAR va elibera certificatul Auto-Pass. Ce informații va conține documentul

schedule 20 oct. 2023, 12:10

RAR va elibera certificatul Auto-Pass. Ce informații va conține documentul
Anna List / Shutterstock

RAR va elibera la cerere și contra-cost certificate Auto-Pass, potrivit unui proiect de rodin elaborat de Ministerul Transporturilor.

Certificate Auto-Pass eliberate de RAR

Potrivit Ministerului Transporturilor, proiectul de ordine stabilește informațiile care vor fi transmise de RAR, la cerere și contra-cost, prin intermediul acestui act. Începând din anul 2024 și Registrul Auto Român (RAR) va putea elibera certificate care oferă detalii privind istoricul mașinii.

"RAR eliberează contra cost, la cerere, pentru autoturisme și autovehicule utilitare uşoare, certificatul "RAR Auto-Pass" în format electronic. În acest scop, solicitantul va transmite către RAR o cerere al cărei model este publicat într-un format tehnic care să permită descărcarea şi editarea sa în scopul completării în format electronic, pe pagina proprie de internet a regiei. Cererea va fi însoțită de copia actului de identitate în format electronic.
În cerere se vor preciza numărul de identificare și seria cărții de identitate a vehiculului ale autoturismului sau ale autovehiculului utilitar uşor pentru care se solicită certificatul "RAR Auto-Pass", se arată în proiectul de ordin pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor.

Totodată, service-urile vor fi nevoite să transmită informații către RAR.

Ce informații vor fi scrise în certificatul Auto-Pass

În vederea înfiinţării registrului electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate sau înregistrate în România, se transmit către Regia Autonomă Registrul Auto Român următoarele informaţii prin intermediul unei aplicaţii informatice specifice furnizate de către RAR:

a) de către stațiile de inspecţie tehnică periodică autorizate (ITP), cu ocazia fiecărei inspecţii efectuate pentru un autovehicul:

  1. data inspecţiei;
  2. numărul de identificare al autovehiculului;
  3. valoarea citită a indicaţiei odometrului autovehiculului;

b) de către atelierele pentru inspecția tahografelor și/sau a limitatoarelor de viteză autorizate, cu ocazia fiecărei inspecții efectuate pentru un autovehicul:

  1. data inspecţiei;
  2. numărul de identificare al autovehiculului;
  3. valoarea citită a indicaţiei odometrului autovehiculului.

SONDAJ

Ați primit primă de Crăciun de la angajator?

Da: 2 voturi
Nu: 10 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

12 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9677 RON
0.00020
USD
USD: 4.6059 RON
0.00810
GBP
GBP: 5.7949 RON
0.00800
HUF
HUF: 1.2995 RON
0.00550
BGN
BGN: 2.5399 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2613 RON
0.01560
Convertor valutar

Rezultat: ---