Social

Protestul fermierilor s-ar putea extinde în toată România. Poliția păzește intrările în Capitală

schedule 13 ian. 2024, 09:53

Protestul fermierilor s-ar putea extinde în toată România. Poliția păzește intrările în Capitală
Antena3/Youtube

În urma consultărilor de la Guvern, fermierii și transportatorii au decis să nu renunțe la protest. Polițiștii și jandarmii păzesc toate intrările din București pentru a nu le permite protestatarilor să pătrundă în oraș cu utilajele.

Fermierii și transportatorii continuă să protesteze

Fermierii și transportatorii anunță că protestele vor continua, ba mai mult, se vor extinde în toată țara. Negocierile cu Guvernul care au durat mai bine de trei ore nu au dus la niciun rezultat.

Protestatarii susțin că vor continua să facă revoltă până când nu vor obține ce își doresc. Producătorii agricoli din România spun că le-a ajuns cuțitul la os, iar situația financiară le îngreunează activitatea.

Aceștia sunt nemulțumiți de accizele şi taxele prea mari. Mărturiile fermierilor sunt disperate și cer ajutor de la autorități.

"Ni se pune pumnul în gură. Suntem considerați ca niște mari infractori. Se vede clar ce face politicul cu noi. Noi am ieșit să ne cerem drepturile. Să își ia mâna de pe Ucraina, să se întoarcă către fermierul din România. Această clasă politică iresponsabilă mi-a îndatorat nepoții mei. Se împrumută de la o zi la alta. Nu vom permite", a spus fermierul Ștefan Muscă, aflat la protest.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a vorbit despre protestul transportatorilor şi al fermierilor.

"Am discutat cu foarte mulți fermieri, aștept ca o echipă să-și asume acest protest și îi aștept la Ministerul Agriculturii să discutăm", declară ministrul Agriculturii.

În cazul în care fermierii și transportatorii ar reuși să intre cu utilajele în oraș, traficul din Capitală ar putea fi paralizat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---