Locale Social

Programări online pentru pașapoartele românești. Care sunt pașii de urmat potrivit noului serviciu

schedule 21 mar. 2023, 10:58

Programări online pentru pașapoartele românești. Care sunt pașii de urmat potrivit noului serviciu
justit/Shutterstock

Direcţia Generală de Paşapoarte a anunțat că începând de luni, un nou serviciu de programări online pentru pașapoarte este disponibil. DGP descrie toți pașii de urmat pentru a se programa la pașaport.

Programări online pentru pașapoarte. Noul serviciu pentru programări

Direcţia Generală de Paşapoarte a anunțat că începând de luni, 20 martie 2023, serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte s-a mutat în platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne. De luni, serviciul este disponibil pe adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

Noul serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte vine cu modificări pentru românii care își doresc să își perfecteze pașapoartele. Prin urmare, noul serviciu de programare online introduce posibilitatea de a efectua o programare din ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice.

În acest mod, cetățenii vor putea să efectueze o programare în funcție de volumul și dinamica solicitărilor pentru pașapoarte înregistrate în timp real.

"Noua platformă beneficiază de noi forme de comunicare prietenoase și facile și permite adaptarea sistemului, din punct de vedere tehnologic, la perioada vârfurilor de utilizare (în cazul unui aflux mare de solicitanți), asigurând astfel un nivel de disponibilitate maximal", informează Direcţia Generală de Paşapoarte.

Ce pași trebuie să urmeze cei care vor să se programeze la pașaport

Nou serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte vine cu noi pași care trebuie să fie urmați. Printre aceștia se numără:

  • pentru completarea formularului de programare, trebuie ales județului și locația în care se dorește depunerea cererii de pașaport, se va bifa opțiunea pașaport
  • în câmpul "Numărul de persoane programate" se va selecta numărul persoanelor (din familie) pentru care se face programare
  • se va alege data și ora pentru programare în funcție de preferințe, după care se vor completa câmpurile: Nume, Prenume, Cod numeric personal, adresa de e-mail la care se vor primi datele programării, Număr de telefon (opțional), iar în câmpurile Persoane suplimentare se vor menționa Numele, Prenumele și CNP-ul fiecărei Persoane suplimentare
  • butonul "Salvează" poate fi accesat după ce este exprimat consimțământul expres cu privire la Politica de protecție a datelor cu caracter personal.
  • finalizarea programării se realizează prin selectarea butonului Salvează. Un mesaj se va transmite la adresa de e-mail indicată prin care se confirmă programarea. Neconfirmarea programării în termen de 30 de minute duce la anularea acesteia.

În cazul în care persoana programată nu se mai poate prezenta la data și ora stabilită, este de preferat să se folosească link-ului "Anulează programare din e-mailul de confirmare". Programarea pentru pașaport este gratuită și netransmisibilă.

Anularea programării se face în cazul în care persoana nu se prezintă la data și ora programată, datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de pașaport nu coincid sau lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei de pașaport.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---