Social Politic

Podul-capcană din Brașov. De 6 ani, birocrația pune în pericol o mulțime de vieți

schedule 12 sept. 2023, 09:11

Podul-capcană din Brașov. De 6 ani, birocrația pune în pericol o mulțime de vieți
Foto: CRISTIAN NISTOR/AGERPRES

Un pod-capcapă din Brașov, situat într-o zonă intens circulată a orașului, pune în pericol o mulțime de vieți, din cauza unei probleme birocratice. Cu o traversă prăbușită de șase ani și structura metalică rudinită, podul nu este reabilitat pentru că două instituții nu pot termina schimbarea administratorului acestui obiectiv. 

Podul-capcană de pe centura Brașovului pune în pericol, de 6 ani, o mulțime de vieți

Podul, cu o lungime de aproape 170 de metri, face parte din fosta șosea ocolitoare a Brașovului. Traficul auto în zonă, îndeosebi cel industrial, este intens, în toate momentele zilei. 

Una dintre balustradele podului este plină de lungime, iar structura metalică este compromisă, fiind afectată puternic de rugină.

O altă traversă din beton care susținea trotuarul, în schimb, s-a prăbușit deja de mult, de șase ani. În acest timp, autoritățile au instituit doar o restricție de tonaj și au montat indicatoare care interzic accesul pietonal. 

Cum s-a ajuns aici?

Podul și sectorul de drum de care aparține au fost, inițial, ale Primăriei Brașov, apoi au ajuns la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, instituție care vrea să dea podul înapoi Primăriei. 

Pentru ca schimbarea de administrator să poată fi făcută, trebuie ca Primăria să termine intabularea podului și drumului din care acesta face parte, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să actualizeze expertiza tehnică a stării podului.

„Suntem în faza de reglementare a situaţiei juridice a terenurilor aferente ale acestui drum. Sperăm să se rezolve cât mai repede, după care prin hotărare de guvern acel pod va trece la minicipiu. În momentul în care discutăm încă este în administraţia Companiei Naţionale de Infrastuctură Rutieră”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---