Social

Podul de la Brăila s-a denivelat la doar o lună de la inaugurare. „A fugit cu tot cu asfalt”

schedule 12 aug. 2023, 08:28

Podul de la Brăila s-a denivelat la doar o lună de la inaugurare. „A fugit cu tot cu asfalt”
Dragos Asaftei/Shutterstock

Podul de la Brăila a fost inaugurat o lună în urmă, însă se pare că problemele au și început să apară. Mai mulți șoferi au sesizat că asfaltul prezintă denivelări vizibile, lucru care îi face să se îngrijoreze.

Podul de la Brăila, plin de denivelări

Un conducător auto a relatat pe contul său de Facebook că la doar o lună de la inaugurarea podului de la Brăila, acesta deja are denivelări serioase. Se pare că aceste denivelări se pot observa cu ochiul liber, iar șoferii sunt îngrijorați de acest lucru.

„Asfaltul este tasat, este lăsat și este fugit. Este refulat încoace, din cauza greutății. Deci nu este marcajul fugit. A fugit cu tot cu asfalt. Și asta este peste tot, unde se vede așa, este de la refularea asfaltului”, a menționat șoferul. 

Ce spune CNAIR despre denivelările podului de la Brăila

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a declarat că problemele denivelărilor de asfalt au apărut din cauza că nu s-au respectat restricțiile de tonaj impuse, în zilele de caniculă, atunci când masa maximă autorizată ar fi trebuit să fie de 7,5 tone.

„Pe rampa de acces au apărut nişte denivelări. În principal, au fost identificate cauzele pentru care ele s-au produs, vorbesc aici despre o depăşire de tonaj. Știţi că am avut o perioadă de vreme caniculară, iar în acele momente noi am impus restricţii de tonaj la 7,5 tone, restricţii care nu au fost respectate de operatorii economici care se ocupă de transportul de mărfuri. Aceste mici deficienţe vor fi remediate de către antreprenorul lucrării, astfel încât, la momentul recepţiei, la terminarea lucrărilor, nu vor mai fi niciun fel de probleme", a declarat Cristian Pistol.

Ce spune ministrul Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a menționat că podul este o lucrare în garanție, iar constructorul are obligația de a problemele în cazul în care acestea apar.

„ISCTR și celelalte instituții competente trebuie să verifice acest aspect și știu că directorul de la CNAIR a cerut deja acest lucru. Dacă sunt și alte tipuri de probleme, lucrarea este în garanție, după cum știți. Constructorii nu au plecat de pe șantier fiindcă au de demontat macaralele, dar, mai ales, de terminat drumurile de legătură de la pod la Jijila, care trebuie să fie gata până la sfârșitul acestui an. Așa că vor remedia și aceste probleme apărute ", a spus Sorin Grindeanu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9754 RON
0.00090
USD
USD: 4.6739 RON
0.00790
GBP
GBP: 5.8294 RON
-0.00100
HUF
HUF: 1.2669 RON
-0.00780
BGN
BGN: 2.5439 RON
0.00050
CHF
CHF: 5.1301 RON
-0.00120
Convertor valutar

Rezultat: ---