Social

Noi probleme la podul de la Brăila. Au apărut noi fisuri în structura de rezistență

schedule 26 oct. 2023, 10:10

Noi probleme la podul de la Brăila. Au apărut noi fisuri în structura de rezistență
Dragos Asaftei/Shutterstock

Podul suspendat peste Dunăre de la Braila are din nou probleme. Au fost identificate fisuri în structura de rezistenţă a podului. CNAIR spune însă că podul nu reprezintă un pericol pentru șoferii care îl traversează.

Au apărut fisuri pe podul de la Brăila. Este sau nu acesta sigur pentru șoferi?

Podul suspendat peste Dunăre de la Braila a fost inaugurat în luna iulie cu mult fast. Această lucrare a fost una foarte așteptată, deoarece este singura cale rutieră care leagă Brăila de Tulcea și Delta Dunării.

Însă la scurt timp au început să apară problemele. Șuruburile slăbite și asfaltul crăpat sunt unele dintre primele probleme depistate la podul suspendat de la Brăila. Mai nou au fost descoperite fisuri la structura de rezistență a podului.

Atât antreprenorii cât și Compania de Drumuri dau asigurări că problemele care au survenit nu afectează în niciun fel nici traficul, nici siguranța structurii.

"Suntem convins că structura în sine nu are niciun fel de risc structural.", spun constructorii.
"Structura de rezistență, cea care ar prezenta risc, daca ar avea fisuri, este de fapt blocul de ancoraj, iar acolo nu sunt fisuri. În acest moment nu există niciun risc ca acel pot să cadă. Nu există niciun risc de zero risc.", a transmis CNAIR prin purtătorul său de cuvânt. 

O altă problemă este și asfaltul, care cu fiecare zi se crapă tot mai mult. Podul suspendat peste Dunăre a costat peste jumătate de miliard de euro.

SONDAJ

Ați primit primă de Crăciun de la angajator?

Da: 2 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

20 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9708 RON
-0.00310
USD
USD: 4.6131 RON
-0.00720
GBP
GBP: 5.7989 RON
-0.00400
HUF
HUF: 1.3042 RON
-0.00470
BGN
BGN: 2.5415 RON
-0.00160
CHF
CHF: 5.2443 RON
0.01700
Convertor valutar

Rezultat: ---