Recomandări Speciale Special

Top 4 destinații turistice din România pe care merită să le vizitezi. Sunt locuri de vis pentru un concediu reușit

schedule 30 oct. 2023, 09:20

Top 4 destinații turistice din România pe care merită să le vizitezi. Sunt locuri de vis pentru un concediu reușit
Foto: Shutterstock

Planificarea concediului următor este una din cele mai plăcute modalităţi de organizare a timpului. Vezi aici care sunt 4 din destinațiile turistice pe care merită să le descoperi în următoarea ta vacanţă.

Vine un moment în viața fiecărui călător cu experiență în care își dorește să fie cu adevărat impresionat de o locație. Cu un mix de istorie, peisaje naturale spectaculoase, orașe și castele medievale fermecătoare și o arhitectură surprinzătoare, România este locul care îți va oferi amintiri de neuitat.

Datorită peisajului său variat, din punct de vedere biogeografic, România este cea mai diversă țară din Uniunea Europeană. Cu vârfuri de munte înzăpezite, dealuri verzi acoperite de păduri și podgorii, plaje nisipoase ale Mării Negre și cea mai mare și cel mai bine conservată deltă din Europa, România te face să te îndrăgostești de ea iremediabil.

Dacă nu ai făcut-o deja, îți recomandăm să-ți planifici un circuit prin țara noastră în această toamnă sau în primăvară, înainte ca temperaturile extreme să se instaleze, pentru a te bucura de toate locurile minunate disponibile la doar câteva ore distanță.

Așadar, iată câteva din cele mai bune motive pentru a vizita România în următorul tău concediu:

Orașe medievale

Dincolo de posibilele probleme cu care noi, ca cetățeni, ne confruntăm în viața noastră de zi cu zi, țara noastră este una de poveste, pentru orice iubitor al călătoriilor. Din fericire, odată cu introducerea voucherelor de vacanță în sistemul bugetar, românii au început să-și redescopere țara. Pe lângă zonele turistice consacrate, românii au descoperit și poveștile câtorva orașe importante.

Nu trebuie să fii un mare fan al istoriei pentru a te lăsa vrăjit de poveștile fascinante ale orașelor medievale aflate în inima Transilvaniei. Poți ajunge aici cu mașina personală, să apelezi la un serviciu de rent a car Bucuresti sau chiar cu avionul.

Petrece câteva zile în Sighișoara (perla medievală a României), Cluj, Sibiu sau Brașov, plimbându-te pe străzile pietruite, vizitând obiectivele turistice preferate și bucură-te de peisajele superbe. Treci în Brașov prin Poarta Ecaterinei, explorează cetatea Sighișoara și urcă în Turnul Sfatului din SIbiu pentru a admira panorama orașului.

Castele

Tuturor ne plac poveştile, iar acum ai posibilitatea să evadezi într-un basm medieval, explorând castelele din ţara noastră. Chiar dacă nu este prima opţiune care îţi vine în minte atunci când te gândeşti la castele, trebuie să ştii că aici poţi vizita unele din cele mai interesante astfel de locaţii: Castelul Peleş din Sinaia, Castelul Bran din Bran şi Castelul Corvinilor din Hunedoara. Mai există şi alte variante mai puţin cunoscute, dar avantajul acestora constă în faptul că sunt amplasate în Transilvania.

Munţii Carpaţi

Jumătate din una din cele mai mari unităţi de relief din Europa, cea a Munţilor Carpaţi, se regăseşte pe teritoriul României, iar cealaltă jumătate se împarte între Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Ucraina și Serbia. Poţi face trasee montane pentru începători sau avansaţi, poţi admira mii de specii de plante şi animale sau urca, pur şi simplu, cu o telecabină pentru a admira peisajele mirifice.

Citește continuarea pe Kudika.ro.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---