Social

Circulația de pe podul de la Brăila s-a deschis. Reguli de circulație pe care șoferii sunt obligați să le respecte

schedule 08 iul. 2023, 14:02

Circulația de pe podul de la Brăila s-a deschis. Reguli de circulație pe care șoferii sunt obligați să le respecte
Dragos Asaftei/Shutterstock

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că în perioada 17 iulie-30 noiembrie, va fi închis traficul pe timpul nopții, de luni până vineri inclusiv, în intervalul orar 21,00 – 6,00. Această măsură a fost luată pentru demontarea macaralelor care au fost folosite la construcția pilonilor de susținere ai podului.

Circulația noaptea pe podul Brăila va fi restricționată

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat printr-un comunicat de presă că în perioada 17 iulie-30 noiembrie, circulația rutieră pe timpul nopții, de luni până vineri inclusiv, în intervalul orar 21,00 – 6,00, va fi închisă. Toate acestea pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

În zilele de weekend, de sâmbătă, ora 6,00, până luni, ora 21,00, circulația rutieră va fi permisă pe pod fără întrerupere. În perioada în care circulația va fi închisă pe parcursul nopții, traficul rutier va fi permis doar prin sensurile giratorii amenajate la intersecțiile cu DJ 221B Vădeni (km 1+180) și cu DN 22B (km 4+530) și deviat pe DN 22 către trecere BAC Smârdan – Brăila.

CNAIR a menționat că pe parcursul nopții se vor demonta macaralele folosite la construirea celor patru piloni de susținere a podului.

Reguli de circulație de respectat pe podul Brăila

Reprezentanții IPJ Brăila au transmis că limita maximă de viteză permisă circulației pe pod este de 80 kilometri/oră.

„Este interzisă oprirea voluntară a autovehiculelor pe pod! Încălcarea acestei prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă, în valoare cuprinsă între 290 și 435 de lei și 2 puncte penalizare”, avertizează oamenii legii.

Pentru circulația pe podul de la Brăila nu au fost impuse restricții de tonaj, prin urmare toate categoriile de autovehicule pot traversa podul.

„Trotuarele nu vor fi deschise circulației pietonale publice, acestea fiind folosite strict pentru activitățile de mentenanță”, spun reprezentanții IPJ Brăila.

Aviz șoferilor care vor circula pe podul de la Brăila. În această perioadă, polițiștii rutieri vor acționa în zona podului pentru verificarea respectării normelor rutiere în vigoare. 

Podul de la Brăila a fost dat în folosință

Podul suspendat de la Brăila a fost inaugurat joi, 6 iulie 2023.

La marea inaugurare a podului suspendat peste Dunăre au participat Klaus Iohannis, președintele României, Marcel Ciolacu, premierul României, Nicolae Ciucă, președintele Senatului, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, Adina Vălean, comisarul european pentru Transport, dar și reprezentanți ai ambasadelor și guvernelor Italiei și Japoniei, țările din care fac parte constructorii principali ai podului.

"Sunt onorat să celebrăm astăzi munca serioasă și de bună calitate! Prin inaugurarea acestui pod spectaculos, România transmite Europei și lumii întregi un mesaj clar. Iar acest mesaj este că vrem, știm și mai ales putem să ne construim destinul ca o națiune europeană puternică și mândră!", a spus Marcel Ciolacu la inaugurare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---