Locale

Operațiune amplă a poliției: percheziții în cazul diplomei false de asistenți medicali pentru italieni în România

schedule 19 feb. 2024, 13:31

Operațiune amplă a poliției: percheziții în cazul diplomei false de asistenți medicali pentru italieni în România
politie politist
Percheziții în Ilfov și Mureș la o școală acuzată de eliberarea ilegală a diplomelor de asistenți medicali.

Autoritățile române au declanșat o serie de percheziții în județele Ilfov și Mureș, în cadrul unei investigații ample care vizează o școală postliceală sanitară acuzată că a eliberat diplome de asistenți medicali în mod ilegal cetățenilor italieni. Conform informațiilor oficiale, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice acționează sub supravegherea Parchetului Tribunalului Mureș, iar ancheta include acuzații de constituire a unui grup infracțional organizat, fals intelectual, uz de fals și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Se pare că, începând cu anul 2019, școala în cauză a pus la cale un sistem prin care cetățeni italieni, care nu vorbeau limba română și nu participau la cursuri ori stagii de practică, primeau diplome ce le permiteau să practice meseria de asistent medical generalist în țările Uniunii Europene. Această schemă a fost dezvăluită în urma unei investigații detaliate, iar acum opt persoane sunt vizate pentru audieri, printre care se numără elevi italieni, liderul grupului de naționalitate italiană, profesori, reprezentanți ai conducerii școlii, funcționari de la Inspectoratul Școlar Județean Mureș și un membru al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști din România – Filiala Mureș.

Acțiunea poliției a inclus executarea a 12 percheziții domiciliare și emiterea mandatelor de aducere pentru cei implicați.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---